U bent hier

/
Wat moet ik doen als ik mijn voorhuid niet over de eikel kan schuiven?
Jongen
Wat moet ik doen als ik mijn voorhuid niet over de eikel kan schuiven?
Voorhuid van de penis
Vraag

Het is van groot belang dat je de voorhuid tot over de basis van de eikel kan terugtrekken.

Zoniet kan er sprake zijn van voorhuidsvernauwing (phimosis) of een te kort frenulum. Zo kan een erectie, penetratie of masturberen een pijnlijke zaak zijn. Doordat het smegma zich ophoopt tussen de eikel en de voorhuid kunnen er ook ontstekingen ontstaan.

Oprek-oefeningen

Er zijn oefeningen om de voorhuid 'te rekken'. Zo kan je proberen elke dag de voorhuid iets verder over de eikel te schuiven als de penis slap is. Haak je beide wijsvingers onder de voorhuid en rek deze op. Net zoals je een elastiekje zou uitrekken. Het kan best zijn dat dit millimeterwerk wordt, omdat er veel oefening nodig is vooraleer enige vorderingen te zien zijn. Zorg dat je zeker niets forceert. Om het 'schuifwerk' wat te vergemakkelijken, kan je ook wat glijmiddel aanbrengen. Eens het je lukt om de voorhuid te schuiven over de eikel als de penis slap is, kan je dezelfde oefening overdoen wanneer hij stijf is.

Huisarts

Als het je ondanks deze oefeningen nog niet lukt om de voorhuid over de eikel te schuiven, dan consulteer je best je huisarts. De arts kan je dan aanraden om met behulp van een zalf de voorhuid te verdunnen en te verruimen. Ook kan de arts beslissen om een klein sneetje in de voorhuid te maken. Bij een vernauwde voorhuid kan besnijdenis nodig zijn.