U bent hier

/
Hoe kan ik spontane erecties bedwingen?
Penis
Hoe kan ik spontane erecties bedwingen?
jongen met capuchon
Vraag

Spontane erecties zijn een niet gecontroleerde reactie van je lichaam op een prikkel. Je ziet bijvoorbeeld een blote borst of een mooi lichaam, maar het kan ook zijn door iets wat zich in je hoofd afspeelt.

Spontane erectie is onbewust

Spontane erecties komen plots opzetten, vervelend, maar er is weinig aan te doen. Vaak heeft het te maken met een onbewuste stimulans (verbeelding, fantasie), soms is er een aanraking, soms is er geen directe aanleiding. Het is vooral vervelend als anderen het kunnen zien (in het zwembad, de sauna, de kleedkamer, onder de douche,...) of als je in een situatie bent die op zich niet seksueel bedoeld is (bij de dokter, bij een massage, bij een vriend/in,...).

Spontane erectie negeren

Als je een spontane erectie hebt en je ervaart dit als vervelend of schaamtelijk, dan kan je best niet teveel fixeren op de erectie zelf. Je kan je beter op iets anders concentreren waardoor de erectie (sneller) verdwijnt. Spontane erecties hebben te maken met de grote hoeveelheid hormonen in je lichaam als je jong bent. Naarmate je ouder wordt vermindert dit en zal je ook minder last hebben van spontane erecties.