U bent hier

/
Hoe weet ik of ik 's nachts spontane erecties heb?
Penis
Hoe weet ik of ik 's nachts spontane erecties heb?
jongen op bed
Vraag

's Nachts treden vaak spontane erecties op door de ontspannen toestand van je lichaam in slaap. Daarom worden mannen vaak wakker met een erectie, de zogenaamde ochtenderectie.

Erecties tijdens de nacht

Tijdens de slaap is de penis van een gezonde man zonder seksuele stimulatie in een toestand van spontane erectie gedurende 3 tot 5 fasen van 30 tot 60 minuten. In totaal kan die zelfs 40% van de nacht innemen. Het nagaan van de kwaliteit van de nachtelijke erectie is een goede methode om een mogelijke erectiestoornis te onderzoeken.

Erecties testen

Heb je geen ochtenderectie en twijfel je erover of je nachtelijke erecties hebt, dan is de postzegeltest is een eenvoudige, doeltreffende en goedkope techniek om dit te testen. Dit houdt in dat je voor je gaat slapen een geperforeerde band postzegels strak rond de basis van je slappe penis wikkelt. Dat doe je met de bedrukte kant tegen de huid. Het strookje moet strak zitten maar niet knellen.

Indien het strookje correct is aangebracht zal het ’s ochtends gescheurd zijn als er een spontane erectie optreedt. Om zeker te zijn van spontane erecties tijdens je slaap, herhaal je de test best gedurende 3 afzonderlijke nachten.