U bent hier

/
Is een grote penis nodig voor goede seks?
Penis
Is een grote penis nodig voor goede seks?
Is een grote penis nodig voor goede seks ?
Vraag

Bij seks komt veel meer kijken dan je geslachtsdelen alleen. Goede seks is een samenspel van aantrekkingskracht, je goed in je vel voelentechniek, de chemie tussen personen, zin in seks…

Anatomie

Je hoeft geen grote penis te hebben om goed te zijn in bed. Je vrijt immers niet met je penis alleen, maar ook met je tong, mond, handen... Wat je daarmee doet is minstens even belangrijk. Ook is het zo dat er zich diep in de vagina maar weinig zenuwcellen bevinden, dus als je diep gaat heeft een vrouw niet noodzakelijk meer genot. Sommige vrouwen vinden het zelfs pijnlijk als de penis aan het einde van de vagina de baarmoedermond raakt.

Vooral de ingang van de vagina (de eerste paar centimeters) is gevoelig. Dus als er iets toe zou doen, dan is het eerder de dikte van de penis. Bovendien is de clitoris, die zich boven de ingang van de vagina bevindt (en dus niet in de vagina), veel gevoeliger en belangrijker voor het genot van de vrouw.

Fantasie

Wat wel een rol kan spelen, is wat vrouwen soms verwachten. Zoals mannen weleens fantaseren over grote borsten en dit opwindend vinden, zo kunnen vrouwen het idee van een grote penis opwindend vinden. De vagina’s van vrouwen bestaan overigens ook in verschillende formaten. Wat dus voor de ene vrouw een penis van het ‘juiste’ formaat is, is misschien voor een andere vrouw een penis die te groot of te klein is.