U bent hier

/
Tot wanneer groeit een penis?
Penis
Tot wanneer groeit een penis?
Vraag

In het algemeen neemt de penis tussen je elfde en vijftiende jaar het meest in lengte en omvang toe. Bij de meeste jongens wordt hij na hun zestiende niet meer groter.

De groei van de penis: fase 1

De eerste fase is de kindertijd: de geslachtsorganen veranderen nog niet veel. De teelballen zijn meestal niet groter dan 3 ml. Er groeit ook nog geen schaamhaar. Bij de meeste jongens begint de ontwikkeling van de teelballen en de balzak pas vanaf 11 à 12 jaar. 

Groei van de penis fase1

 

De groei van de penis: fase 2

Deze fase duidt het begin van de puberteit aan. Eerst worden de teelballen groter en gaan ze lager hangen. Vervolgens wordt de balzak langer en ruimer: deze gaat meer 'slobberen' en wordt rimpelig. De huid van de balzak wordt roder of donkerder. De penis zelf wordt nog niet echt groter. Vaak krijg je nu ook al schaamhaar. Deze fase duurt meestal ongeveer een jaar.

Groei van de penis fase 2

 

De groei van de penis: fase 3

UIteindelijk groeit ook de penis mee: eerst in de lengte, vervolgens in de breedte. De penis wordt eerst langer, hierna wordt deze dikker en de eikel ontwikkelt. De huid rond de balzak en de penis wordt nog steeds donkerder.

Groei van de penis fase 3