U bent hier

/
Waarom ben ik besneden?
Penis
Waarom ben ik besneden?
waarom-ben-ik-besneden
Advies van de sekscoach

Toen ik nog klein was, hebben mijn ouders mij laten besnijden (en ik ben niet joods). Maar eigenlijk weet ik niet waarom en ik zou dit heel graag weten.

Ooit heb ik gelezen dat je minder goede seks hebt wanneer je bent besneden. Kunnen jullie mij vertellen waarom iemand besneden wordt en of dit een invloed op seks heeft?

Advies

Als je ouders je niet hebben laten besnijden omwille van religieuze redenen, dan is er een kans dat dit om medische redenen was. Een besnijdenis helpt bijvoorbeeld bij een vernauwing van de voorhuid van je penis, phimosis genaamd. Door deze vernauwing kan je je voorhuid niet meer over de eikel terugschuiven wat een aantal klachten met zich kan meebrengen. Dit kan gaan van pijn bij het plassen, tijdens een erectie, tijdens het masturberen, vrijen, tot een ontsteking aan de eikel. Wil je zeker zijn waarom je ouders je hebben laten besnijden, vraag je dit natuurlijk best aan henzelf.

Het is zo dat bij besneden jongens de eikel steeds schuurt tegen de kledij waardoor de hoornlaag (de buitenkant van de eikel) dikker wordt. Ook is er minder of geen voorhuid meer, wat op zich een erotische zone is. Je penis is dus doorgaans minder gevoelig en je houdt minder gevoelige plekjes over. Toch zal je niet noodzakelijk minder genieten tijdens seks, omdat je geen vergelijkingspunt hebt en hieraan gewend bent. Besneden jongens hebben ook een voordeel ten opzichte van onbesneden mannen: ze hebben vaak minder problemen met vroegtijdige zaadlozing.