U bent hier

/
Wat als je denkt dat je penis te klein is?
Penis
Wat als je denkt dat je penis te klein is?
Wat als je denkt dat je penis te klein is?
Vraag

In principe is een penis eerder klein als hij in erectie minder meet dan 12 cm. Maar dikte is ook belangrijk en je hoeft geen lange penis te hebben om goed te zijn in bed.

Rusttoestand

In rusttoestand (of slappe toestand) varieert de lengte tussen de 5 en de 13 centimeter. Ook daar zit nog speling op, afhankelijk van de temperatuur. In erectie is de penis gemiddeld tussen de 12 en 17 centimeter lang en heeft hij een omtrek van 8 tot 12 centimeter.

Even goed in bed

  • Je hoeft geen lange penis te hebben om goede seks te ervaren. Bij vrouwen is vooral de stimulatie van het clitorisorgaan belangrijk om seks opwindend te maken en erdoor klaar te komen. Aangezien penetratie maar weinig clitorale stimulatie geeft, zijn andere sekstechnieken dus meer van belang.
  • De meeste zenuwuiteinden bevinden zich bovendien aan het begin van de vagina, waar een kleinere penis ook bij kan natuurlijk. Het buitenste 1/3de deel van de vagina is omgeven door de bekkenbodemspieren. Of een vrouw veel 'voelt' zal vooral veel afhangen van de spanning van haar spieren in dit gebied.
  • Ook is het zo dat de vagina een heel flexibel orgaan is dat zich volledig aanpast aan de afmetingen van haar bezoeker. In functie van de vorm, grootte of diameter van de penis zullen de wanden van de vagina zich anders plooien en zo deze omsluiten.

Geen wondermiddelen

Als je sommige sites zou moeten geloven, bestaan er middelen om een grotere penis te krijgen. Maar dat is bedrog. Het enige optische effect dat je kan bereiken is door het schaamhaar net boven de penis af te scheren of korter te knippen. Daardoor zie je een stukje meer van de penis waardoor hij groter lijkt.