U bent hier

/
Wat is de gemiddelde lengte en dikte van een penis?
Penis
Wat is de gemiddelde lengte en dikte van een penis?
Wat is de gemiddelde lengte en dikte van een penis?
Vraag

In slappe toestand varieert dit sterk, in erectie is hij gemiddeld tussen 12 en 17 centimeter lang, met een omtrek tussen 8 en 12 centimeter. Een lange penis is niet noodzakelijk voor goede seks.

Grootte van de slappe penis

Als je de penis meet in slappe toestand, speelt de temperatuur ook een rol. Meet dan op na een warme douche of bad. Een slappe penis meet gemiddeld 10 centimeter. Als het koud is, of als je je bekkenbodemspieren erg opspant, zal je een lager getal noteren. 

Hoe de penis meten

Om de lengte van je penis te meten, moet je van aan de bovenkant (aan de buik) tot aan de eikel meten. Om de omvang te meten, moet je een centimeterlint om het dikste gedeelte van je penis vouwen.

Normale lengte van de stijve penis

Een penis wordt medisch pas gezien als te klein als deze minder dan 7 centimeter in erectie meet (micropenis). Penissen van 20 centimeter of meer zijn zeer uitzonderlijk. Er is geen duidelijk verband tussen de lengte van een slappe en stijve penis. 

Goed in bed

Je hoeft geen lange penis te hebben om goed te zijn in bed. Je vrijt immers niet met je penis alleen, maar ook met je tong, mond, handen. Wat je daarmee doet is minstens even belangrijk. Voor de meeste vrouwen is geslachtsgemeenschap immers niet de beste manier om een orgasme te bereiken.