U bent hier

/
Samen op kot
Soorten relaties
Samen op kot
Samen op kot
Verhaal

Voor mij en mijn vriend is het logisch: samen op kot is niet voor nu. Een vriendin is na enkele maanden al samen op kot en dat is toch wat raar.

Het is eerder iets persoonlijks, klaar zijn om samen te gaan wonen. Samen op kot gaan is nog iets anders. Als je in dezelfde stad studeert en toch al de helft van de week samen kookt en slaapt, wat is dan het verschil met samen op kot gaan? Een vriendin was samen met haar vriendje in februari en het jaar erachter zaten ze al op hetzelfde kot. Mijn kotgenote haar vriendje komt anderzijds al twee jaar om de paar dagen langs maar daar is blijkbaar helemaal nog geen sprake van samenwonen.

Sam en ik vinden het wat bizar: als je samen op kot zit, maar niet in hetzelfde kot dan heb je zo een semi-afhankelijkheid. Als er iets misloopt, is het niet echt ‘een probleem’ om uit elkaar te gaan, maar toch verblijf je nog in hetzelfde gebouw. Het is alsof je niet kan kiezen tussen samenwonen of niet. Het is nu ook wel comfortabel dat we zelf kunnen beslissen wanneer we focus nodig hebben op ons studiewerk en wanneer we tijd kunnen maken voor elkaar. Samen op een eenkamerstudio is dan weer te gek voor woorden, tenzij je zo een van die koppels bent die erin slaagt 24 op 24 op elkaar te kijken. Niet voor ons.

Als Sam en ik zouden samenwonen, willen we dat direct gewoon goed doen. Een appartementje op een plek die ons allebei aanstaat, waar we de kosten kunnen delen en we ook een beetje onze privacy hebben. Tijdens of na onze studies, alleszins nog niet nu. We voelen ons daar goed bij zo. Al knaagt het wel een beetje van binnen als die ene vriendin al na een semester intrekt bij haar vriendje.

Joyce, 21 jaar

Dit verhaal is gebaseerd op ware feiten en getuigenissen. De naam onder het verhaal is een pseudoniem. Het verhaal werd opgetekend door onderstaande reporter uit het Allesoverseks-team.

Geschreven door Liza Noë

23 jaar, woont in Gent en Leuven
Heeft 39 verhalen geschreven
Zelf reporter worden?