U bent hier

/
Alleen het nieuwe jaar in
Uiteen gaan
Alleen het nieuwe jaar in
Alleen het nieuwe jaar in
Verhaal

Ik heb echt zin in Nieuwjaar, een nieuwe start, een nieuwe ik! Alleen jammer dat ik er alleen aan moet beginnen, omsingeld door koppels.

Gio en ik zijn net voor Kerstmis uit elkaar gegaan. Pijnlijk genoeg na 2 jaar, nog pijnlijker dat Gio's cadeautjes nog altijd ingepakt onder de kerstboom liggen.
Mijn beste vriendin is er al die tijd voor mij geweest, en stond erop dat ik Nieuwjaar niet alleen doorbracht, maar toch nog nog naar haar geplande feestje zou komen. Er zouden veel vrienden zijn, en alcohol, en veel liefde.

Dat laatste kan je letterlijk nemen. Naast mezelve, zijn maar liefst 10 andere mensen uitgenodigd: allemaal koppels.
Het zou geen verschil uitmaken, zei ze, maar hoe kan dat? Nieuwjaar is dat ene moment van het jaar waarop je echt iemand naast je wil hebben. Om samen af te tellen naar middernacht, een fles cava open te doen en van de fles te drinken, elkaar het beste te wensen en dan het nieuwe jaar in te kussen onder het geknal van vuurwerk. Dat is er nu allemaal niet meer.

Ik weet nog hoe ik daar vorig jaar stond met Gio's armen rond me heen, terwijl ik keek naar de groep single meisjes voor ons. Ik had een beetje medelijden met ze, was zo blij dat ik Nieuwjaar kon vieren 'zoals het moest'. Nu ben ik zelf die single jongen, en gaat iedereen medelijden met mij hebben, zucht.

Hier zit ik dus, klaar om Nieuwjaar te vieren, samen maar toch alleen. Ik heb er eigenlijk echt geen zin in, blijf zelfs liever alleen thuis, maar dat durf ik mijn vriendin niet te vertellen.

Willem, 22 jaar

Dit verhaal is gebaseerd op ware feiten en getuigenissen. De naam onder het verhaal is een pseudoniem. Het verhaal werd opgetekend door onderstaande reporter uit het Allesoverseks-team.

Geertje De Backer

Geschreven door Geertje De Backer

28 jaar, woont in Düsseldorf
Heeft 47 verhalen geschreven
Zelf reporter worden?