U bent hier

/
Hoe gaat de eerste keer bij holebi's?
Eerste keer
Hoe gaat de eerste keer bij holebi's?
Hoe gaat de eerste keer bij holebi's?
Vraag

Lesbische meisjes en homojongens bouwen ervaring op met verschillende sekstechnieken. Penetratieseks speelt niet altijd een centrale rol.

Eerste keer bij lesbische meisjes

Omdat er bij lesbische meisjes niet zo’n duidelijk moment van penetratie is, bestaat er ook geen eenduidige omschrijving van de ‘eerste keer’. Vaak geven zij aan dat het belangrijk is dat ze voor hun gevoel 'seks hadden' met een vrouw. Sommige lesbische meisjes houden niet van penetratie, anderen net wel.

Lesbische meisjes vinden soms dat ze hun ‘eerste keer’ beleefden als ze orale seks hadden, anderen vinden vooral de eerste keer dat ze gevingerd worden een belangrijke stap. Heel wat lesbische meisjes hebben geen nood aan een duidelijke definitie. Ze geven liever een eigen betekenis aan wat de ‘eerste keer’ voor hen inhoudt. 

Eerste keer bij homojongens

Ook voor homo- en biseksuele jongens zijn er verschillende invullingen van de ‘eerste keer'. Het gaat dan zeker niet altijd over anale seks. Voor sommigen gaat het vooral over de ervaring van de eerste keer klaarkomen met een andere jongen.

Er is weinig verschil tussen de seksuele ervaringen van heteroseksuele en homo-  en biseksuele jongens, wat betreft de leeftijd van de eerste keer of de gemiddelde duur van de relaties. Wel is het zo dat jongens bij seks met een andere jongen de stappen sneller doorlopen dan bij seks met een meisje.

Daardoor lopen jongens bij homoseksuele contacten meer kans om verder te gaan dan ze eigenlijk in het begin wilden. Soms voelen ze zich onder druk gezet door een iets oudere of meer ervaren partner. Homo- en bi-jongens vinden vaker een partner via internet. Ook is het zo dat homojongens meer seks hebben in ruil voor geld of een andere beloning, dan heterojongens.