U bent hier

/
Hoe verloopt de eerste keer?
Eerste keer
Hoe verloopt de eerste keer?
Hoe verloopt de eerste keer?
Vraag

De eerste keer geslachtsgemeenschap is voor iedereen een bijzonder moment.

Het is ook spannend, want je weet niet wat je kan verwachten. Wees er zeker van dat jullie het beiden echt willen en kies een plek uit waar jullie niet gestoord kunnen worden.

Voorspel bij de eerste keer

Bij de eerste keer is het belangrijk dat jullie je tijd nemen. Verken elkaars gevoelige plekjes. Doe aan voorspel: je kan kussen, tongkussen, strelen, masseren, vingeren, aftrekken, beffen of pijpen. Niets hoeft, je doet waar je zin in hebt en waar jij en je partner aan toe zijn.

Opgewonden bij de eerste keer

Tijdens deze fase begin je de opwinding in je lijf en je geslachtsorganen te voelen. Je hartslag en ademhaling versnellen. De penis wordt stijf en scheidt soms voorvocht af. De teelballen zwellen en worden dichter naar het lichaam getrokken. Bij meisjes wordt de vagina nat, en de clitoris en de tepels stijver.

Hoe penetreren bij de eerste keer

Als jullie allebei voldoende opgewonden zijn, breng je een condoom aan. Daarna kan de jongen de vagina (of anus indien het over een jongen gaat) van het meisje langzaam penetreren. Het meisje kan de penis hierbij begeleiden. Als de penis er voor het grootste deel inzit, kan de jongen heen- en weerbewegingen maken. Je kan ook van positie wisselen waardoor het meisje actiever beweegt. Het missionaris-standje is een goed standje voor de eerste keer, of één van de drie andere basisstandjes.

Problemen bij de eerste keer

Bij de eerste keer komt er vaak niemand of maar één van beiden klaar. Een man krijgt gemakkelijker een orgasme dan een vrouw. Hij heeft dan een zaadlozing. Bij de eerste keer komt het ook vaak voor dat jongens erg snel klaarkomen, of er net heel lang over doen. Hun penis kan ook weer slap worden. Als je weinig ervaring hebt of wat nerveus bent, is dat allemaal normaal.

Meisjes hebben veel minder snel een orgasme door penetratie en komen maar weinig klaar bij de eerste keer. Sommige meisjes hebben pijn bij de eerste keer. Ook daarvoor bestaan oplossingen.

Naspel bij de eerste keer

Na de eerste keer dat je seks met elkaar hebt gehad, is het belangrijk om nog even met je sekspartner na te genieten. Het is iets intiems, dus besteed na de seks nog aandacht aan mekaar. Bespreek wat je fijn vond en knuffel of kus nog even na.