U bent hier

/
Mijn vriendin laat vaginale scheetjes
Vaginale seks
Mijn vriendin laat vaginale scheetjes
mijn-vriendin-laat-vaginale-scheetjes
Advies van de sekscoach

Ik heb een beetje een gênant vraagje. Als ik seks heb met mijn vriendin, lijkt het alsof ze kleine scheetjes laat... Scheetjes die uit haar vagina komen. Tja, ik weet niet hoe ik het anders moet uitleggen...

Ook na de seks heeft ze dat soms, gewoon als we een beetje aan het spelen zijn of zo en ze bewegingen maakt met haar benen. Is dat normaal? En kan er iets aan worden gedaan?

Advies

Wat je hoort zijn inderdaad vaginale scheetjes, maar die zijn heel normaal hoor! Daar hoef je je niet over te schamen of je ongemakkelijk bij te voelen. Men noemt zo een scheetje met een moeilijk woord ook wel eens een ‘flatus vaginalis’. Eigenlijk is het niet meer dan wat lucht die tijdens of na de seks uit de vagina komt.

Lucht in de vagina: hoe komt die daar terecht?

Tijdens het vrijen wordt door de in- en uitgaande beweging van de penis soms lucht in de vagina ‘gepompt’. Als je het bijvoorbeeld ‘op zijn hondjes’ doet, kan dat makkelijk gebeuren. De lucht die zo in de vagina is gekomen, moet er natuurlijk ook weer uit. Dat klinkt soms alsof het meisje een wind laat, maar het is dus gewoon wat geurloze lucht die uit de vagina ontsnapt. Ja, natuurlijk is het wat gênant, zeker als je elkaar nog niet zo lang kent! Maar de beste oplossing is om er geen punt van maken en eens goed te lachen met het onfrisse geluidje.

Tips

Je kan vaginale scheten nooit helemaal vermijden, maar er bestaan wel een aantal tips om ze te verminderen:

  1. Als je het ‘op zijn hondjes’ doet, dan kan het meisje haar bovenlijf wat hoger of lager houden, waardoor de penis in een andere hoek de vagina binnenkomt.
  2. Als jongen kan je de penis bij de in- en uitgaande beweging minder ver terugtrekken. Of anders gezegd: maak geen ‘lange’, maar wel diepe en korte stoten met je penis.
  3. Smeer voor het vrijen wat extra glijmiddel op de buitenkant van het condoom of aan de ingang van de vagina. Zorg er wel voor dat het glijmiddel op waterbasis is, want andere glijmiddelen tasten de stevigheid van het condoom aan.
  4. Doe als meisje je benen een beetje wijder of dichter bij elkaar.
  5. Probeer een ander standje uit.

Bij iedereen wordt het erotische avontuur wel eens ondersteund door een ‘luchtige soundtrack’. Spaar je schaamrood dus op voor een echt beschamend moment, dan kan je er soms best mee lachen!