U bent hier

/
Hoe krijg ik minder goesting in seks?
Wel of geen zin in seks
Hoe krijg ik minder goesting in seks?
hoe-kan-ik-minder-goesting-hebben-in-seks
Advies van de sekscoach

Mijn vriendin en ik vrijen al bijna twee jaar en hebben nu een beetje spanning in onze relatie. Ik heb heel vaak zin in seks en zij veel minder. Ze merkt het wanneer ik zin heb en af en toe heeft ze zelf ook zin, maar toch...

De laatste tijd wordt ze soms kwaad en voel ik me achteraf schuldig omdat ik geil was. Hoe kan ik minder goesting in seks hebben? Ik wil deze relatie voor altijd!

Advies

Er is niet echt iets om je zin in seks te doen minderen. Het is perfect normaal dat binnen een relatie de ene meer zin in seks heeft dan de andere. Als jullie echt veel om elkaar geven, dan moeten jullie dit van elkaar respecteren en proberen op te lossen door wat te geven en nemen.

Seksuele behoefte verschilt

Weinig seksuele interesse en verlangen is geen punt zolang iemand alleen is, maar in een relatie geeft dit vaak problemen als de ander wel naar seks verlangt.Je kan ook altijd proberen om de ander op te winden, maar probeer zeker niet krampachtig om de ander opgewonden te krijgen. Bij je vriendin zomaar in haar slip tasten, heeft weinig zin als zij er geen zin in heeft en als zij "neen" zegt, dan betekent dat meestal ook "neen".

Goesting

De goesting in seks bij een persoon kan ook eerst aanwezig zijn en later verminderen of zelfs verdwijnen door bijvoorbeeld ziekte, een depressie, stress of medicatie. Het kan ook ontstaan na een verkrachting, het gevolg zijn van relatieproblemen of voortkomen uit het gevoel te móeten vrijen vanwege de partner. Ook kan de goesting in seks verdwijnen wanneer het seksspel voorspelbaar wordt. Neemt de ene steeds initiatief, dan kan dit de relatie onder druk zetten. Daarom is het belangrijk dat jullie een oplossing vinden voor dit verschil in seksuele behoefte door er met elkaar op een open en eerlijke manier over te praten. De kans is groot dat wanneer jullie hiervoor tijd maken, jullie er zo wel uitgeraken. Komen jullie er toch samen niet uit en willen jullie beiden niet de relatie opgeven, dan is het zeker de moeite waard om een seksuoloog te raadplegen.

Tijd

Geef het in de eerste plaats allemaal wat tijd. Misschien is het tijdelijk dat je vriendin minder zin in seks heeft en dit kan dus tal van redenen hebben. Daarom is het belangrijk dat jullie leren er met elkaar over te praten, dit kan jullie relatie alleen maar ten goede komen!