U bent hier

/
Hoe begin ik aan een erotische massage?
Verleiding & opwinding
Hoe begin ik aan een erotische massage?
koppel geeft elkaar een massage
Vraag

Bij een erotische massage is het vooral belangrijk om je lief een leuke tijd te bezorgen. Luister naar wat je lief prettig en opwindend vindt.

Een goede houding kiezen

Als je lief klaar ligt, kies je zelf de gemakkelijkste houding om de massage te geven. Dat kan op twee manieren. Voor de rug of schouders kan je ofwel op de billen van je partner gaan zitten, maar dan zo dat je niet met je volle gewicht op zijn/haar lichaam leunt. Dat doe je door op je knieën te steunen ietsje naar achter te leunen. Maar dit kan zwaar aanvoelen of pijn doen aan de rug. Daarom kan je ook naast je lief gaan zitten.

Elkaar ontdekken

Voor de massage zelf moet je je lief leren ontdekken: wat heeft hij/zij graag, wat is stimulerend of net relaxerend,... Start bijvoorbeeld met schouders en nek en zak langzaam naar de onderrug om daarna de benen onder handen te nemen. Je kan de schouders iets harder aanpakken om deze los te masseren en de rest eerder zacht strelen. Je kan rondjes draaien, zachtjes loskloppen, met je duimen werken of met je palmen, met één vinger over de ruggengraat gaan... Neem je tijd, moedig je lief aan om aanwijzingen te geven en luister.

Genot staat centraal 

Bij een erotische massage is het vooral belangrijk om je partner een leuke tijd te bezorgen. Vraag je lief wat hij of zij leuk en opwindend vindt. Trage bewegingen en drukverschillen verhogen de ontspanning, variatie is de boodschap! Neem je tijd zodat je de spanning kan opbouwen. Stort je ook niet meteen op de geslachtsorganen. Jongens en meisjes hebben ook andere erogene zones. Die kan je ook in je massage meenemen.