U bent hier

/
Hoe krijg je de juiste sfeer bij een erotische massage?
Verleiding & opwinding
Hoe krijg je de juiste sfeer bij een erotische massage?
vrouw wordt gemasseerd
Vraag

Sfeer is ontzettend belangrijk bij een erotische massage. Zorg ervoor dat je partner volledig ontspannen is.

De juiste sfeer voor een massage

Een erotische massage wordt pas echt erotisch als deze in aangename omstandigheden plaatsvindt en jullie voldoende tijd hebben. Dit zijn een aantal tips om een aangename sfeer te creëren:

  • Zet je gsm af en vermijd dat je gestoord wordt door anderen of door bijvoorbeeld lawaai van buitenaf of van de televisie.
  • Zet wat zachte en zwoele muziek op.
  • Zorg voor gedempt licht en een lekker geurtje (kaarsen, wierook).
  • Maak dat het aangenaam warm in de kamer is. De persoon die gemasseerd wordt, ligt stil en zal het iets kouder dan gewoonlijk hebben.
  • Zorg ervoor dat de niet-gemasseerde lichaamsdelen steeds bedekt zijn. Hier kan je best grote, zachte badhanddoeken voor gebruiken die je voorverwarmd hebt, door ze bijvoorbeeld eerst even in de droogkast of op de verwarming te leggen.
  • Zorg dat je massageolie bij de hand hebt. Breng de olie nooit rechtstreeks op de huid aan want dit voelt koud aan. Giet een beetje olie op je handen en wrijf de olie warm voor je start met de massage.

Erotische massage en seks

Een erotische massage kan erg ontspannend, maar ook opwindend zijn en zo een aanloop vormen naar een vrijpartij. Het kan echter ook best zijn dat jullie helemaal genieten van deze aanrakingen zonder dat er seks aan te pas komt. Het is niet omdat je het goed vindt om elkaar erotisch te masseren, dat je daarmee ook aangeeft seks te willen. Wees duidelijk naar mekaar toe en respecteer elkaars' grenzen.

Massageolie

  • De meeste massageolieën zijn zoals de naam het al zegt op basis van olie. Vermijd contact tussen de olie en het condoom want dan scheurt het condoom makkelijker.
  • Gebruik massageolie ook niet als glijmiddel. De parfums in de massageolie kunnen de slijmvliezen van penisvagina of anus irriteren. Er bestaat wel massageolie en glijmiddel in één op de markt.