U bent hier

/
Prei, wortels en condooms
Jezelf beschermen
Prei, wortels en condooms
Prei, wortelen en condooms
Verhaal

Wie kent dit gevoel? Je loopt ogenschijnlijk onverschillig door de supermarkt, lijkt niet echt op zoek naar iets speciaals maar je hoofd draait als een tol: waar in godsnaam, vind ik hier condooms?!

Het overkwam een vriendin van me laatst nog. We liepen in de supermarkt, zouden samen wat kokerellen, toen ze besefte dat ze naast prei, wortels en kabeljauw ook nog condooms nodig had. We moeten de hele supermarkt ongeveer vijf keer doorgelopen zijn voor we ten eerste al de juiste rayon gevonden hadden.

Dan moet je nog eens gaan kiezen uit wat wel duizenden maten, kleuren, vormen en soorten lijken te zijn. Na een kort -ahum- overleg van vijfentwintig minuten had ze een keuze gemaakt en toen presenteerde zich het tweede probleem: ze moest met het pakje condooms nog verder de rayons door. En vooral: ze moest die ondingen ook nog eens afrekenen aan een overvolle kassa.

Eén blik op haar gestresseerde gezicht zei me genoeg: tijd om beroep te doen op the girl code (ja, die hebben wij ook) en de condooms in haar plaats af te rekenen. Ik nam de boodschappen van haar over en voegde de condooms aan het mandje toe. Om de één of andere reden durfde ook ik niet enkel de condooms voor d'r af te rekenen. Ik zag het al voor me: zij met een hele buit aan voeding en ik met niks meer dan een pakje condooms.

Zó dapper was ik dus zelf ook niet. Achteraf voelde ik me zo stom: wij zijn  beiden drieëntwintig jaar en kiezen er bewust voor om veilig te vrijen, waarom voel ik me dan toch elke keer een beetje betrapt als ik condooms koop? Het geeft me telkens even het gevoel dat ik hiermee mijn volledige seksleven blootgeef aan de persoon aan de kassa.

Voornemen voor 2015: in plaats van me in te beelden dat mensen me nakijken omdat ik een seksleven heb, beeld ik me voortaan in dat er champagne gekraakt wordt, met slingers wordt gegooid en er geapplaudiseerd wordt voor me omdat ik openlijk het lef heb om te kiezen voor een veilig seksleven! Feest!

Suzy, 23 jaar

Dit verhaal is gebaseerd op ware feiten en getuigenissen. De naam onder het verhaal is een pseudoniem. Het verhaal werd opgetekend door onderstaande reporter uit het Allesoverseks-team.

Thalia Gerarts

Geschreven door Thalia Gerarts

24 jaar, woont in Gent
Heeft 14 verhalen geschreven
Zelf reporter worden?