U bent hier

/
Wie is er dan wel heilig?
Hiv-positief zijn
Wie is er dan wel heilig?
Jonge man
Verhaal

Als je hiv-positief bent, wordt het leven er niet gemakkelijker op, da’s wel het minste wat je kunt zeggen.

Ik zie mezelf niet graag als een slachtoffer, maar ik heb toch een aantal kwetsende reacties gekregen toen ik iemand vertelde dat ik hiv-positief was. Een relatie is eraan kapot gegaan, dat ook. Op den duur gaat het wegen, maar ik ben er ook sterker door geworden. En voorzichtiger… Ik vertel het pas wanneer ik min of meer weet wie ik voor me heb. Maar mensen blijven onvoorspelbaar.

Onvermijdelijk komen de vragen hé. “Hoe heb je het gekregen?” “Wist je dan niet dat je een condoom moet gebruiken?” Ja, natuurlijk wist ik dat wel, maar om één of andere reden deed ik het toch niet. Ik ben ook genen heilige he, en wie wel? Het is zoals met roken: iedereen weet roken slecht is voor je gezondheid, en toch roken zoveel mensen. Zij weten toch ook dat het niet gezond is?

Op dit moment heb ik eindelijk een goede relatie met een lieve jongen. Hij weet alles, en ’t was ook voor hem even wennen natuurlijk. Maar het lukt wel, da’s het goede nieuws.

Joris, 24 jaar

Dit verhaal is gebaseerd op ware feiten en getuigenissen. De naam onder het verhaal is een pseudoniem. Het verhaal werd opgetekend door onderstaande reporter uit het Allesoverseks-team.

Zelf reporter worden?