Na de film Burlesque ben ik echt dol op burlesque shows. De glitter, de glamour, de veren… Alleen dat zelf doen, dat durfde ik niet.

Ik ben best wel onzeker over mijn lichaam. Ik zie er niet bepaald uit als de modellen uit de blaadjes, over mijn giga cupmaat hebben we het maar niet, en seks heb ik liever met zo weinig mogelijk licht aan. Tim zegt altijd wel dat hij me heel mooi vindt maar die onzekerheid bleef. Totdat hij me een workshop burlesque cadeau gaf voor ons twee jaar samenzijn, met de opmerking dat hij wel een showtje van me wilde zien. 

Chérie, de lesgeefster, was een schat. Ze leerde ons wat basisbewegingen, zoals je bh elegant uittrekken, en gaf ons een berg zelfvertrouwen. Ik had het er met haar over dat ik zo onzeker was en dat Tim wel graag een showtje van me wilde zien. In onvervalst Amsterdams zei ze: "Mop, dan zetten we toch wat in elkaar? Alleen maar leuk! Als hij je niet mooi vond, had ie wel gevraagd of je een papieren zak over je kop wilde trekken. Je bent een hartstikke mooie meid."

Na een paar weken was het precies zoals ik graag wilde, met boa’s, kousen en lange handschoenen, en was het showtime. Ik was doodzenuwachtig, het is wel even wat anders dan normaal, maar na een paar seconden was dat weg. Tim kon zijn ogen niet van me afhouden en na afloop ook niet van me afblijven. 

Ik ga niet optreden of zo, maar ik voel me wel een stukje zekerder over mezelf en seks in het donker hebben we alleen nog als we te lui zijn om het licht aan te doen. 

Kat, 21 jaar

Geschreven door Simone van der Linden