Ik heb het dus zitten, mijn eerste soa. Allez, niet echt een soa, maar zo denkt mijn vriend er jammer genoeg niet over...

Noah en ik waren nog maar drie maanden samen toen ik plots last kreeg van vreselijk veel jeuk down under. Meestal ging het na een paar dagen pijnlijker plassen weer over, maar het vervelende gevoel kwam in volle hevigheid terug elke keer we seks hadden. Beffen zat er helemaal niet meer in aangezien ik ook ietwat brokkelige afscheiding kreeg, en Noah dat echt ' te degoutant voor woorden' vond.
Na een tijdje begon ook hij last te krijgen, zijn eikel werd heel gevoelig en begon uitslag te vertonen.
Toen kregen we ruzie. Dat ik hem een soa had gegeven, en dat ik die vast wel had opgelopen van één of andere kerel in mijn verleden. Ik was echt van mijn stuk. Er zijn jongens voor Noah geweest, maar ik heb nooit ergens last van gehad voor wij wat met elkaar kregen... Zelf was hij toch ook geen maagd meer?

De dokter bracht raad: candida, een onschuldige schimmelinfectie waar 3 op 4 meisjes wel eens mee geconfronteerd worden. Noah was wellicht ook besmet en zo bleven we de infectie aan elkaar doorgeven. De klachten kunnen immers afnemen, maar zolang de infectie niet volledig weg is, kan die terug rustig opflakkeren. 
We hebben allebei zalf meegekregen, en seks verloopt nu helemaal weer als voorheen. Ik heb Noah echter wel flink de waarheid gezegd. Dat candida heel erg veel oorzaken kan hebben, en in feite niet eens wordt opgelopen door seksuele betrekkingen. De dokter vermoedde dat het kwam door de antibiotica die ik een paar maanden voordien had moeten nemen na een operatie. 'Candida is geen soa', zei hij nog.

Noah heeft me echt gekwetst met zijn opmerkingen en dat mag zijn gekneusde ego heus wel weten. Hij gaat het mogen goedmaken.

Maud, 22 jaar

Geschreven door Geertje De Backer