Het is de traditie dat we met de hele vriendengroep bij mijn thuis vieren na de laatste examens. Dat was vorig jaar niet anders.

Dit keer had ik echter nog een vriendin uitgenodigd die de rest niet kende: Anna. Ze is heel sociaal, dus 'komt wel goed!' dacht ik. Het zou deze keer een barbecue met sleepover worden. Toen het feestje begon, probeerde ik haar zoveel mogelijk bij de groep te betrekken. Na een uurtje was ze al helemaal in de groep opgenomen en zat ze al vrolijk mee te bierpongen. Ik verloor haar dan ook een beetje uit het oog.

Het feestje duurde tot in de late uurtjes. Toen de eerste personen naar hun tent gingen, merkte ik plots op dat Anne op de schoot van Nathan was gaan zitten. Ik vond dadelijk dat ze een schattig koppeltje zouden zijn. Uiteindelijk bleven wij enkel nog met ons drieën over. We praatten een hele tijd en gingen daarna ook slapen.

De volgende dag stonden we pas laat op, waardoor iedereen vrij snel weer vertrok. Anna bleef echter nog wat hangen. Toen Nathan weg was, zette ik me naast haar. 'Je vond hem precies wel leuk hé?', vroeg ik. Ze vertelde me in geuren en kleuren waarover ze gepraat hadden.

Uiteindelijk gaf ze toe dat ze Nathan wel zag zitten. Die avond kreeg ik een berichtje van Nathan. Hij vroeg me of ik misschien subtiel wou polsen naar wat Anna van hem vond. Hij vond haar immers wel héél tof. Giechelend stuurde ik dat ik het wel eens wou proberen. Ik vertelde Anna dat ze Nathan best wel eens een berichtje mocht sturen en gaf haar zijn telefoonnummer. 

Enkele weken later bleek dat ze samen op date geweest waren. Anna was enthousiast en wou Nathan graag beter leren kennen. Ze hadden afgesproken om het nog eens opnieuw te doen. Ik voelde me voldaan: ik had eindelijk twee mensen gekoppeld!

Ik hoorde een tijdje niets meer van Nathan en Anne en begon me af te vragen wat er was gebeurd. Toen ik Anna een berichtje stuurde, hoorde ik niets. Ik probeerde nog enkele keren, maar kreeg het gevoel dat ze me negeerde. Verbaasd belde ik haar op. Ze nam op en vertelde dat ze liever niets meer van mij hoorde. Blijkbaar waren ze nog enkele keren op date geweest en was Nathan steeds agressiever geworden. Voor hem ging het blijkbaar niet snel genoeg. Op het laatste afspraakje had hij haar zelfs bijna op de grond geduwd. Anna zei dat ze het me kwalijk nam dat ik haar niet voor dit gedrag gewaarschuwd had en gooide de telefoon neer.

Ik had geen behoefte meer om nog naar Nathan's kant van het verhaal te vragen. Ik was een beetje teleurgesteld dat Anna me er de schuld van gaf. Ik had toch niet kunnen weten dat Nathan zich zo zou gaan gedragen want tegen mij doet hij zo nooit. Ik vind dus niet dat Anna het recht had om boos op me te blijven. Ze heeft me toch verbaasd, ik dacht niet dat ze er kwaad om kon blijven. Mijn vrienden mogen het in het vervolg zelf oplossen. Ik ben al één vriendin kwijt en dat is ruim voldoende.

 Olivia, 19 jaar

Geschreven door Jonas Faes