Een saaie, regenachtige vakantiedag lokt me naar het internet. 80% van mijn sociale contacten ligt lekker te bruinen aan een buitenlandse costa.

Ik zit met geldgebrek, een slecht humeur en thank god, goede muziek aan mijn oude laptop. Het arme ding is zijn laatste updates met moeite doorgekomen.

Niet met onbekenden praten is een regel van het internetgebruik thuis, maar vandaag lap ik de regels even aan mijn laars. Ik surf naar een chatsite en log in met de naam regenbeu. De regen heeft niet enkel mij naar onbekende online oorden gestuurd, het is vrij druk op de site. Een aantal te enthousiaste en te obscene personen negeer ik.

Uiteindelijk chat ik met een meisje dat zonnetje heet en niet veel ouder is als ik. Haar nickname lijkt haar op het lijf geschreven want al snel wordt het 10 graden warmer in mijn kamertje. Zonnen met mijn chatdate beats bruinen aan de costa. We leren elkaar beter kennen. Huisdier? Hobby's? Lievelingsfilm? Kleur van mijn ondergoed? He?! Ik werp een voorzichtige blik in mijn jeansbroek, onzeker over wat ik daar ga aantreffen. Blauw met rode bolletjes en een knop die mist.

Onderbroekclown! verwijt ik mezelf. Dat zeg ik mooi niet tegen haar. "Zwart." Zo, lekker mannelijk. "Jij?" Nieuwsgierig wacht ik tot haar antwoord verschijnt. "Ik draag er geen." Het wordt nu tropisch warm in mijn kamer. Mijn laptop begint te blazen als een wild beest. Natuurlijk weet ik niet zeker dat ik echt met een jonge vrouw chat, maar voor één keertje mag ik me wel laten gaan. "Interessant..." zeg ik. Ik bevochtig mijn lippen, neem een gemakkelijkere houding aan en typ een pikant antwoord terug.

 Willem, 21 jaar

Geschreven door Idelies Philips