Ik dacht altijd dat symmetrie de norm was, maar blijkbaar toch niet?

Een maand geleden was ik bikini’s aan het passen. Terwijl ik in de paskamers meerdere modellen probeerde, werd ik gefrustreerd over hoe slecht mijn borsten passen. Als het topje voor de linker paste, floepte de rechter er sowieso uit. Was het voor de rechter perfect, dan zat de linker er onveilig losjes bij. Ik vroeg aan mijn vriend of het hem ooit was opgevallen dat mijn borsten asymmetrisch zijn. Hij aarzelde geen second en riep Ja, de rechter is mijn favoriet! Top, het valt dus op.

Na deze ‘verlichtende’ conversatie besloot ik wat research te doen. Naast het internet afschuimen met trefwoorden als “one bigger than the other” (blijkbaar hebben jongens dit fenomeen ook met hun ballen?), bestond mijn onderzoek ook uit het staren naar menige boezem. Tot het moment dat ik met de vriendinnen op café zat en Julie opeens gilde: Zeg, wat zit jij nu heel de tijd naar mijn borsten te staren? Zucht. Ik legde mijn probleem uit en iedereen begon te schaterlachen. Jah duh!, zeiden ze. Je ogen zijn toch ook niet exact even groot! Da’s maar normaal.

Na een discussie met veel gegiechel (en veel pintjes) heb ik me dan eindelijk verzoend met mijn ongelijke buste. Iedereen heeft dus hetzelfde voor. De meisjes vonden het ook geweldig toen ik vroeg of zij al hadden gehoord dat bij mannen één bal groter is dan de ander.

Joyce, 23 jaar

Meer weten over borsten en hoe die kunnen verschillen?

Geschreven door Anoukh van de Wiel