In de overvolle fietsenstalling wist een jongen me te vertellen dat er verderop geen vrije plaatsen meer waren. Wat hij daarna zei, werkte heel erg op mijn lachspieren.

Zoals vele kotstudenten, neem ik elke vrijdag trouw de trein naar huis om op zondag terug naar Leuven te trekken. Omdat het sneller gaat, zet ik altijd mijn fiets aan het station in Leuven, ook weer zoals heel wat studenten. Een plaatsje vinden in de fietsenstalling, is bij gevolg vaak een heel gedoe. Toen ik in een doodlopend stuk van de fietsenstalling liep, kwam er een jongen, ongeveer van mijn leeftijd, vanuit de tegenovergestelde richting aanwandelen. Toen hij mij in zijn vizier kreeg, zei hij dat er verderop geen plaatsen meer waren. Ik zuchtte en zei vriendelijk bedankt. Hij keek me even (te lang) aan en zei dan: “maar met jou vind ik dat niet erg”. 

"Maar met jou vind ik dat niet erg". Ik dacht eerst dat ik het niet goed verstaan had en lachte even neutraal vooraleer me om te draaien en verder te zoeken. Dan pas besefte ik wat voor rare opmerking die jongen net had gemaakt en ik moest me inhouden niet in de lach te schieten. Toen ik mijn fiets had geparkeerd, merkte ik dat die jongen daar ook net in geslaagd was en hij nog heel de tijd achter mij liep tot we uit de fietsenstalling waren. Daarna nam hij een andere weg. Fioew.

Toen ik het later aan enkele vriendinnen vertelde, lagen we plat van het lachen. Er zijn heel wat zwakke, bizarre, gekke openingszinnen, maar deze sloeg toch (bijna) alles!


Joni, 18 jaar

Geschreven door Liza Noë