Zoals elke ochtend bezocht ik allereerst het kleinste kamertje voordat ik aan m’n dag begon. 

Hét moment om berichtjes en snaps op mijn smartphone te bekijken. Wat volgde had ik echter nooit verwacht…

Ik had twee snaps ontvangen van een goede vriend. We zijn al zo’n vier jaar buddy’s en steunen elkaar door dik en dun. Heel close dus, maar niets romantisch. De ene snap was een foto, de andere een tekstbericht.

Zonder nadenken en nog in een slaaproes opende ik de eerste. Ik was meteen wakker! Op mijn scherm verscheen een close-up van een blote, stijve penis.

Ik ben al geen grote fan van dickpics en deze foto kon me echt niet bekoren. Onze band is puur vriendschappelijk en ik wil dat graag zo houden.

Met een bang hartje opende ik de volgende snap. Er stond: 'Oeps verkeerd'.

Oeps verkeerd? Is dat alles? Geen sorry om me zo vroeg in de ochtend te choqueren? Over een gepast antwoord moest ik even nadenken. Hoe kon ik dit aanpakken zonder mijn vriend en mezelf in een ongemakkelijke positie te plaatsen? En vooral, wat moest ik hierover denken?

's Avonds had ik het perfecte antwoord klaar. Ik stuurde hem: 'Dit is wel behoorlijk lullig voor je'. Ik wilde hem met een vleugje humor geruststellen: zo’n dingen gebeuren nu eenmaal. Maar ik wilde hem ook duidelijk maken dat ik dit soort foto’s liever niet meer ontvang. 

Hanne, 25 jaar
 

Geschreven door Sara Volcke