Onlangs kwam mijn kleine zusje bij mij op kot: ze heeft al een tijdje een serieuze vriend en ze dachten zo stilaan aan de volgende stap.

Bon, mijn zusje en haar vriendje wilden elkaar dus ontmaagden. Na over mijn eerste schrik te zijn gekomen (het is wel mijn kleine zus, hé!) heb ik haar wat zusterlijke raad gegeven en verder ook verteld over dingen die ik graag had geweten voor mijn eerste keer.

Het belangrijkste? Een vagina heeft maar één ingang. Sperma komt er nadien langs die weg ook weer uit. Ja, dat klinkt vreselijk belachelijk, maar ik wist met mijn eerste keer echt niet wat er gebeurde! We hadden seks gehad, we deden onze kleren weer aan, want ondertussen waren zijn ouders thuis gekomen. Zitten we gezellig in de zetel te praten, merk ik dat er iets niet oké is 'daar beneden'. Ik ben meteen naar de WC gespurt, ik dacht dat ik doodging! Mijn vriend lag volledig dubbel toen ik nadien zei dat er iets uit mij aan het lopen was.

Nu kan ik er ook om lachen, en het lijkt zo logisch, maar aan zoiets denk je gewoon niet. Nu blijf ik na afloop gewoon even liggen en ga daarna naar de WC of kruip ik in de douche. Op die manier blijven dat soort verrassingen mij bespaard. En mijn zusje hopelijk ook. Ze hebben plannen gemaakt voor Valentijn, ik heb haar meteen wat condooms meegegeven. Andere verrassingen blijven haar ook liever bespaard. ;)

 

Anneke, 21 jaar

Geschreven door Geertje De Backer