Ik ben verliefd geworden op Thomas, de oudere broer van mijn beste vriendin.

Op zich is daar niets mis mee, maar ik ben 17 jaar (eigenlijk 17 en een half) en hij is er 23. Een klein leeftijdsverschil.

De vonk is overgeslagen tijdens het WK. Ik was uitgenodigd door Lise, mijn vriendin, om bij haar naar de eerste match van de Rode Duivels te kijken. Haar ouders hadden een klein tuinfeestje/BBQ georganiseerd om samen met vrienden naar de match te kijken, en ze mocht ook een paar vrienden uitnodigen. 

Tijdens de rust zijn Thomas en ik aan de praat geraakt. Hij legde mij de regels van buitenspel uit, iets wat ik al heel lang ken, maar ik liet hem doen. We hebben ook wat gepraat over films en series,…de typische gespreksonderwerpen. Nadien hebben we elkaars gsm-nummer uitgewisseld en hebben we al een paar keer semi-stiekem gedatet. Iets waar Lise niet echt blij mee is. Zij vindt het nogal raar dat haar broer en ik iets met elkaar hebben. Ze vindt hem een beetje te oud voor mij. Een mening die mijn oudere zus Ine met haar deelt. 

Voor ons, als we alleen zijn, voelt het niet raar aan. Maar het zijn de anderen zoals Lise en mijn oudere zus die toch wel effe hun wenkbrauwen optrekken als ze ons samen zien of als we elkaar een knuffel en een kus geven. Ik denk dat ze vooral moeite hebben met het leeftijdsverschil, iets wat ons helemaal niet stoort. Toch hangen we het niet aan de grote klok dat we een relatie hebben, een beetje uit schrik wat de reactie van anderen zou kunnen zijn. 

Ellie, 17 jaar

 

Geschreven door Alizé Deschacht