Na 2 lange weken kwam mijn vriend eindelijk terug van een feestvakantie in Roemenië. Hoewel ik niet echt achter zo’n feestvakantie stond, gunde ik het hem wel.

Het maakte me niet uit dat ik 2 uur onderweg was naar de luchthaven. Ik was zo blij dat ik hem terug zou zien. Ik omhelsde hem innig en kreeg van hem een slappe arm rond mijn rug. Eentje maar?! In zijn ander hand hield hij zijn koffer, maar die kon hij toch wel even neerzetten? In de auto vertelde hij uitvoerig hoe zijn reis was geweest en hoe hij ervan genoten had. Hij zei dat hij af en toe was gaan feesten maar dat hij vooral daguitstappen had gemaakt om van de natuur te kunnen genieten. Stiekem vond ik dat niet zo erg.

Toen we thuis waren, besloten we om iets te gaan drinken. Ik besefte plots dat ik nog niet had geantwoord op een berichtje van mijn beste vriendin. Ik keek op mijn gsm en zag een bericht staan van een zekere Milana. Een Roemeens meisje dat zei dat mijn vriend me had bedrogen. Met haar. Ik geloofde niet wat ze zei en confronteerde mijn vriend hiermee. Die zei dat dat meisje gewoon jaloers was omdat ze verliefd was op hem. Ik ging meteen in de tegenaanval en stuurde haar een bericht dat ik haar niet geloofde, waarna ze foto’s stuurde. Erg confronterende foto’s van haar en mijn vriend. Nu was er dus geen ontkennen meer aan.  Mij vriend zei voortdurend dat het hem speet en dat het iets eenmaligs was geweest. Ik wou hem op dat moment nooit meer zien en nam afstand.

Nu zijn we enkele maanden verder. Ik heb hem nog een kans gegeven. Liefde overwint alles zeggen ze, al vraag ik me regelmatig af of ik de juiste keuze maakte. Ik wantrouw hem nu veel meer, en op zo'n momenten vraag ik me af of het het allemaal nog waard is...

Eva, 20 jaar

Geschreven door Laura Jacobs