'Het is niet omdat iets heel zeldzaam is, dat je het niet kan krijgen', zei de dokter tegen ons. Mijn vriendin heeft chlamydia. In haar keel.

Daar zit je dan, bij de dokter. Cleo kloeg al een paar weken over keelpijn, die ondanks veel thee met honing maar niet overging. 'Chlamydia', zei de dokter, en testte mij en Cleo ook meteen op genitale chlamydia. Alletwee positief, en we hadden nochtans niets gemerkt. Mijn eerste reactie was die van pure shock. Cleo is mijn eerste sekspartner, ik haar tweede. Op die manier weten we dat Cleo wellicht chlamydia heeft gekregen van haar ex-vriend. Zo heeft ze het genitaal overgedragen aan mij, en ik oraal weer aan haar. Da's blijkbaar ontzettend zeldzaam, maar blijkbaar niet onmogelijk. Cleo kan 'deepthroaten', en neemt tijdens het pijpen mijn penis echt heel diep in haar mond, iets dat we heel toevallig ontdekten, maar ik zeker geen onaangename verrassing vond. Ik linkte het meteen daaraan, maar blijkbaar is gewoon orale seks zonder condoom (en sperma inslikken) voldoende om het te kunnen oplopen. 

Cleo heeft Kristof meteen gebeld, met de mededeling dat hij zich dringend moest laten testen. Hij bleek ook positief te zijn, en zijn nieuwe vriendin ook...Ergens was dat ook een opluchting voor ons allebei, na zo'n diagnose ben je even het vertrouwen in elkaar kwijt. Ik dacht echt even dat Cleo me bedrogen had, en zij blijkbaar ook. 

Nu is chlamydia gelukkig goed te behandelen, en hebben we ondertussen allevier onze antibiotica-kuur achter de rug. De dokter zegt vooral dat we heel blij mochten zijn dat we het zo snel ontdekt hebben, met chlamydia kan je een hele tijd rondlopen zonder dat je symptomen hebt. Op den duur kan het zelfs vruchtbaarheidsproblemen veroorzaken. Dat Cleo dus orale chlamydia kreeg, was een geluk bij een ongeluk.

Alles wat er gebeurd is, heeft me wel aan het denken gezet. Zelf vertrouw ik Cleo, en zij mij, maar we hebben vrienden genoeg die seks hebben zonder condoom. Het is niet dat we ermee te koop lopen, maar aan sommigen van hen doen we wel ons verhaal, gewoon om hen te zeggen dat het echt in een klein hoekje zit. Wat ze ermee doen nadien, is aan hen... 

Steve, 19 jaar