Mijn liefje en ik zijn al 1 maand heel gelukkig samen! We zijn een doodgewoon koppel op één iets na. Lukas werd eigenlijk geboren als Laura...

Mijn lief is een transgender persoon. Dat wil zeggen dat hij geboren werd in het verkeerde lichaam en die fout nu stilletjes aan probeert recht te zetten. Ikzelf identificieer mij als lesbisch, maar toen Laura mij vertelde dat hij eigenlijk liever door het leven gaat als Lukas, steunde ik hem volledig! Ik hou zielsveel van hem en op liefde kleeft geen gender.

Ik ben gevallen voor zijn karakter en persoonlijkheid, het klinkt cliché maar het is wel zo. Hij maakt mij nog steeds de gelukkigste persoon op deze aardbol en het maakt mij niet uit in welk lichaam hij zit. Het is natuurlijk niet allemaal rozengeur en maneschijn. Er komen zeker moeilijke momenten en zijn transitie zal voor hem, mij en zijn omgeving een hels avontuur worden. Ik sta niet achter hem, maar náást hem om zijn hand vast te houden in alles wat hij beslist. Ik wil gewoon dat hij gelukkig kan zijn met wie hij is.

Sam, 18 jaar

Geschreven door Senne Maes