Pampers, voeten, ... De meeste mensen denken bij fetisjisme vooral aan misschien toch wel vreemde voorkeuren.

Ik heb het gevoel dat er nog altijd een soort van taboe op rust. Daarom wil ik mijn verhaal toch even doen. Mijn voorkeur, zoals ik het zelf noem, is damesondergoed. En dan vooral de slipjes die gedragen zijn door mijn vriendin. Ik denk niet dat er iets intiemer en tegelijk opwindender bestaat dan dat. 

In het begin trok ik de rem op en sprak ik er niet over. Het was moeilijk om te genieten van seks als je constant verlangt naar je voorkeur. Daarom masturbeerde ik vaak om toch klaar te kunnen komen. Ik durfde het niet aan mijn nieuwe vriendin te vertellen. Al is ze een heel open-minded iemand. In mijn vorige relatie was het mijn geheim. Mijn ex-vrouw heeft er nooit wat van geweten.

Het heeft me veel geholpen om er met anderen over te spreken die ik via internet had leren kennen. Ik voelde me minder beschaamd en ook niet meer alleen. Er waren nog mensen zoals ik, met normale relaties en begripvolle partners. Hun steun heeft me dan ook geholpen om het uiteindelijk, na meer dan een jaar, aan mijn vriendin te vertellen.

Ze reageerde wat verrast maar ze was er ook niet tegen. Nu houdt ze er rekening mee. Dit heeft onze seks echt wel verbeterd! Ik heb het gevoel dat zij hierdoor ook meer open is geworden over haar seksuele verlangens. 

Benny, 45 jaar

Geschreven door Jonas Faes