De examenperiode, dat is altijd al een hel voor mij geweest. Tegen dat de helft van de maand juni voorbij is loop ik de muren op.

Dan doet het concept ‘blokken’ me alleen nog maar denken aan de zweetvijvers van Ben Crabbé. Erger, op dag veertien van de afgelopen blokperiode heb ik het masturberen zeker vijf keer overwogen. Ik dacht bij mezelf : “Het is tijd om een kijkje te nemen op het internet.” Niet om porno te downloaden, maar om erop los te flirten met hete, onbekende studentes. Jazeker, zo’n websites bestaan er nu ook…

Mijn hersenen een rustpauze geven en mij een tenniselleboog besparen, is nodig vind ik. Ik kan op zo'n site mijn kanjers van een openingszinnen gratis kwijt. En wie weet beslist de knappe griet waar ik op vis ervoor om samen met mij de boeken eventjes overboord te gooien. Daten tijdens de blok, eens wat anders dan die mondelinge examens met profs…

“Yes, eindelijk hebben toekomstgerichte jongeren recht op een uitlaatklep tijdens de examens,” dacht ik bij mezelf toen ik het meisje dat recht tegenover me zat probeerde te versieren via de wifi. Het platform was echter alleen voor studenten bedoeld. Mijn favo website werkte namelijk niet als ik niet was op een plaats waar mijn lotgenoot ook aanwezig was om te studeren. Thank god! Want mijn ‘beauty and brains’ zat reeds voor de tweede keer al in het informaticalokaal van de universiteit van Brussel, net zoals ik. Ik kon haar gewoon een bericht nalaten op de website en hopen dat haar internetconnectie het niet liet afweten. Een geweldig concept vond ik het, want dit kon niet anders dan een studiehoofd als ik doen ijveren als nooit tevoren. En indien ik me toch bevond in een kritieke toestand van hersenopslagcapaciteit, dan hoefde ik mijn rondborstige blonde niet meer letterlijk te storen in hoofdstuk vier van statistiek. Een simpele knipoog online plaatsen en geduldig op haar reactie wachten, zo simpel was het om aan mijn trekken te komen. Lekker subtiel en sociaal zijn was zelfs niet nodig. Waarom vreemden blijven voor elkaar indien het blokken gemeenschappelijk kon, toch?

En jawel hoor, slechts twee dagen later had ik ze aan de haak. Marijke had me zien zitten, en dat vooral dankzij de website waarop ik haar had gevraag om een koffie met me te gaan drinken tijdens de pauze. Dat wilde ze graag en daarna hebben we een hele week samen gestudeerd in de bibliotheek. Heel gezellig. Vlak voor mijn laatste examen heb ik haar nog in mijn bed gekregen. Een heilig gevoel was dat, ik stond namelijk zo droog als een raap. En zij zo nat als de oksels van Ben Crabbé.

Ja, ik vind het een echte aanrader. Als student kan je trouwens het hele schooljaar terecht op de website voor het verbreden van je kennis. Maar scoren terwijl je je examenstress minimaliseert, dat overstijgt de revolutie van mei 68 zonder twijfel. Een boodschap dus aan alle vrouwelijke boekenwurmen onder jullie : kom op tegen blue balls en begeef jullie met je smartphone even op zo’n gloednieuw liefdesnest voor studenten. Zo’n avontuur met Marijke in blokland, dat wil je gewoon niet missen. Een kleine opmerking echter voor jullie kwekelingen : het internet is niet verantwoordelijk voor buizen!

Bart, 21 jaar

Geschreven door Niki Waegemans