Onlangs was er iets in het nieuws over de twaalf verschillende orgasmes voor de vrouw. Direct raakte ik geërgerd. “Twaalf verschillende orgasmes?! Ik krijg er vaak gewoon geen!” Ik heb meestal geen orgasme bij seks. Dat was zo toen ik mijn eerste seksuele ervaringen had, en dat is nu nog vaak zo. 
 
Het is niet dat mijn seksleven niet goed is, ik geniet juist enorm van het vrijen met mijn lief.  Alleen kom ik maar zelden tot een hoogtepunt. Hetzelfde verhaal bij mijn vorige partners, ongeacht hoeveel rekening ze met me hielden en het me echt naar de zin wilden maken. Soms geraakte ik of hij gefrustreerd en ging ik maar faken. Mijn huidig lief had het direct door. 
 
Met masturberen geraak ik er wel. Ik gebruik meestal een elektrische vibrator op mijn clitoris. Maar zelfs met mijn vingers is het eigenlijk kinderspel. Ik begrijp niet waarom het bij het vrijen dan niet lukt.

Ik ben volwassen geworden in de jaren ’90, ik heb alle artikels met tips voor betere seks in de magazines gelezen. Ik weet dat een vaginaal orgasme voor heel veel vrouwen niet haalbaar is, de meeste standjes heb ik wel gezien en gedaan… Daar ligt het probleem niet. 

Er wordt vaak gezegd dat het in je hoofd zit maar wat ben je daarmee? Ik voel me echt zeer op mijn gemak bij mijn lief en ben ook vaak erg opgewonden. Waarom geraak ik dan niet die grens over?  
 
Geen orgasme krijgen voelt aan als falen. Ik voel me als vrouw tekortschieten en ervaar dat ik een soort van druk leg op mezelf. ‘Waarom lukt het mij nou niet?’ is ook geen opwindende gedachte.  
 
Ik wil vooral mijn lief niet teleurstellen. Daar ben ik gewoon te veel mee bezig. In mijn verbeelding kwamen al zijn ex'en wild enthousiast klaar bij het vrijen. Dat is allesbehalve bevorderlijk. Hij zegt me dat hij het niet erg vindt maar ik merk dat ik hem ergens toch niet helemaal geloof. 
 
Misschien moet ik vooral genieten van de taart en niet te veel inzitten met dat kersje. Daar schiet namelijk niemand wat mee op. En vertrouwen in mezelf en in onze relatie. Dat mijn lief me gewoon echt graag ziet zoals ik ben.
 
Shailene, 44 jaar  

Waarom komen vrouwen minder klaar? Lees alles over het vrouwelijk orgasme >