Ik heb meestal geen orgasme tijdens seks. Ik geniet wel enorm van seks met mijn lief, maar ik kom ik maar zelden tot een hoogtepunt. Dat was ook zo bij mijn vorige partners, hoeveel rekening ze ook met me hielden en hoe ze het me ook naar de zin wilden maken. Soms werd ik gefrustreerd en begon ik orgasmes te faken, maar dat had mijn huidig lief direct door. 

Wel een orgasme tijdens het masturberen 

Tijdens het masturberen kom ik wel klaar. Ik gebruik meestal een elektrische vibrator op mijn clitoris, maar zelfs met mijn vingers is het eigenlijk kinderspel. Ik begrijp niet waarom het bij het vrijen met een partner dan niet lukt.

Ik ben volwassen geworden in de jaren ’90, ik heb alle artikels met tips voor betere seks in de magazines gelezen, ook de meeste standjes heb ik wel gezien en gedaan. Daar ligt het probleem niet. 

Er wordt vaak gezegd dat het in je hoofd zit maar wat ben je daarmee? Ik voel me echt op mijn gemak bij mijn lief en ben ook vaak erg opgewonden. Waarom kom ik dan toch niet klaar?

Niet klaarkomen voelt als falen

Geen orgasme krijgen voelt als falen. Ik leg mezelf een soort van druk op en dat ik ook geen opwindende gedachte.  
 
Ik wil vooral mijn lief niet teleurstellen. In mijn verbeelding kwamen al zijn ex'en wild enthousiast klaar bij het vrijen. Dat is allesbehalve bevorderlijk. Gelukkig stelt hij me wel vaak gerust en zegt hij me dat hij het niet erg vindt.
 
Ik wil vooral proberen te genieten van de intimiteit en vertrouwen op mezelf en onze relatie.
 
Shailene, 44 jaar  

Waarom komen vrouwen minder klaar? Lees alles over het vrouwelijk orgasme >