“Check” denk ik als ik voor de zoveelste keer een café in loop en aandacht krijg van die cutie die ik allang van buiten af gespot had.

Maar af en toe heb ik een gevoel van binnen dat ik niet de nodige aandacht krijg, en dan weet ik ineens waaraan dat ligt. Niet aan mij, maar gewoon aan de seksuele voorkeur van de andere persoon. Daarom zeg ik ook altijd tegen iedereen dat ik een uitstekende gaydar heb, het vermogen om mensen te spotten die op anderen van hetzelfde geslacht vallen. Ik dacht dus ook dat ik altijd juist zat, totdat er iets gebeurde wat ik niet had zien aankomen. 

Op een gewone winterdag zat ik, gezellig onder één dekentje, met mijn beste vriendin in de zetel voor de zoveelste keer  “She’s the man” te kijken. Plotseling leunde ze iets intiemer dan anders tegen me aan, waarvan ik even schrok. Ik wimpelde de gedachte echter snel weg, aangezien mijn gaydar anders allang was afgegaan! Toch kuste me ze midden in de film en bleek dat ze al een tijdje dacht dat we aan het flirten waren. Ik vind ze een topmeid maar helaas val ik op jongens en het jammerste vind ik eerlijk gezegd dat ik dan toch niet op mijn gaydar kan vertrouwen. 

Maartje, 22 jaar

Geschreven door Sara Mae