Vorig jaar dumpte mijn ex-lief mij op mijn verjaardag. Exact 2 jaar nadat we elkaar ontmoetten, want ook op mijn verjaardag werden we een koppel.

Hij had het al eerder gedaan, Max. Gezegd dat we toch niet zo goed bij elkaar pasten, dat het niet aan mij lag maar aan hem. De gewoonlijke blabla. Maar deze keer was het anders. Max had een ander meisje ontmoet. Hij was smoorverliefd, dat zag ik aan hem.

Ik werd 20 en het hoorde de leukste dag van het jaar te worden. Max kwam me halen om samen te gaan eten, maar ik vond het al raar dat hij geen cadeautje had. Hij is namelijk iemand die heel graag cadeautjes geeft.

In het restaurant was hij verdacht stil, tot ik vroeg wat er was. Hij had Lien leren kennen. Een meisje dat ook voetbalt zoals hij, dat ook naar rockmuziek luistert en net zoals hem volstaat met tattoos. Ik moet zeggen: er is nooit een goed moment om zoiets te horen te krijgen, maar op je verjaardag is toch het toppunt.  

Hij zette daarmee een punt achter onze relatie. Definitief deze keer. Ik was er kapot van. Vroeg hem in tranen of het niet gewoon een bevlieging was, of hij ons niet nog een kans kon geven.

Maar zijn beslissing was al gemaakt. Drie maanden geleden al, want uiteraard nam ik een kijkje op het Instagramprofiel van zijn nieuwe vlam. En daar zag ik al verschillende foto’s van hem en haar. Foto’s met hartjes eronder enzovoort. Langs de ene kant deed me dat nog slechter voelen, langs de andere kant hielp het ook wel. Hij kon 3 maanden lang liegen, wie weet hoe lang hij daarvoor al loog over andere dingen.

Achteraf gezien ben ik blij dat ik van hem af ben, ander en beter.

Nina, 21 jaar

Geschreven door Laura Jacobs