De eerste keer vrijen... dan kan je bloeden. Nu weet ik dat. Maar toen mijn eerste keer eraan zat te komen, wist ik nog van niets. 

Ik had een vriend, al 7 maanden. We waren alletwee nog maagd maar hadden op vlak van seks wel al heel wat uitgeprobeerd. We praatten er al langer over om ‘het’ te doen. Het was dus best spannend toe we voor het eerst konden samen slapen. Het was zomer en mijn ouders gingen op vakantie naar het zuiden van Frankrijk. 

“Lorenzo mag gerust langskomen, maar gedraag je een beetje!” zei mama voor ze vertrokken. Mijn ouders zijn topouders! Ze laten me erg vrij. Soms iets té vrij, en dan loop ik met m’n neus tegen de muur. 

Lorenzo wou natuurlijk meteen al komen. Na lang zeuren bij zijn thuis kreeg hij de toestemming om een heel weekend te blijven! Toe hij aankwam had ik al een serie op Netflix gekozen en spaghetti met véél kaas opgewarmd in de oven (een echte keukenprinses ben ik niet).

Mijn bed is veel te klein voor ons twee, dus lagen we lekker dicht bij elkaar te eten en te bingewatchen. We hadden een gezellige avond samen maar kregen ergens in de loop van de vierde aflevering véél meer aandacht voor mekaar dan voor wat er nog op het scherm gebeurde. 

We konden niet meer van mekaar afblijven en onze kleren belandden uiteindelijk in sneltempo op de grond. 

Terwijl dat we normaal gezien uitgebreid met mekaars lichaam bezig zijn, had Lorenzo nu wel wat haast. Toen hij in de broekzakken van zijn jeansbroek die op de grond lag zocht naar een condoom, vroeg ik me af of ik er wat van moest zeggen. 

Na wat gepruts zat het condoom volgens hem ongeveer hoe het moest zitten en kwam hij op mij liggen. Maar het voelde niet oké aan. Hij begon in mij te bewegen en ik vroeg me af of dit het nu was, die zogezegde spectaculaire seks. Nog erger, het schuurde en ik had ook het gevoel dat mijn vagina hiervoor te klein was. 

Ik duwde Lorenzo voorzichtig van me af. Hij vroeg of het niet juist was wat hij deed. “Ik weet het niet”, zei ik. “Maar het doet wel pijn”. En toen zag ik een bloedvlek op de lakens. Géén tomatensaus. Ik panikeerde. Dit kon toch niet juist zijn? 

We hebben dan maar vlug het bebloede laken in de was gedaan, zodat mijn ouders niets zouden doorkrijgen. Diezelfde avond nog zocht ik wat op internetfora op over bloeden bij seks. Het stelde mij toch geruster, al denk ik dat we het een volgende keer wel rustiger moeten aanpakken.

Tessa, 17 jaar

Bloed bij je eerste keer, is dat normaal? Lees er hier meer over