Keek jij uit naar de eerste keer seks? Was het op een romantische plek waar jullie met twee een magische avond beleefden? 

Op het juiste moment toen jullie er allebei klaar voor waren? In dat geval benijd ik jou want zo voelde het bij mij niet aan. Ik was geen vroeg- noch laatbloeier op het gebied van relaties. Het gebeurde in mijn geval eigenlijk plots zonder enig moment van overweging. Ik was 15 jaar en had nog nooit echt een liefje gehad. Tot op dat moment was een relatie het sporadisch vasthouden van elkaars hand of op Msn zeggen dat je samen was. Elke middag samen lunchen en naar de bushalte stappen, thuis met elkaar praten of sms’en voor we gingen slapen. Seks was iets dat ik al had gezien in films of erotische strips die je stiekem al blozend eens las. Kortom, fysiek contact was voor mij nog geen tastbare realiteit.

Het was niet lang na mijn verjaardag. Een meisje waar ik schoorvoetend mee sprak op school bezegelde ons geflirt met een kus. We waren samen door de stad naar haar huis gewandeld. Bij het afscheid nemen kuste ze mij en plots zat ik in een relatie. De weg naar mijn eigen huis was een speciale ervaring, wat zo’n aanraking kan doen met je hele lichaam en hoofd. Voordat ik terzake kom moet ik zeggen dat de relatie maar een maand heeft geduurd. Veel tijd om na te denken over seks en de ontwikkeling van fysieke intimiteit heb ik niet gehad.

We waren twee weken samen toen Margot naar mijn huis kwam. Het was krokusvakantie en we waren alleen. We zaten in mijn kamer naar een film te kijken toen we begonnen kussen. Al snel trok ze haar topje uit en het duurde niet lang voor haar andere kledingstukken hetzelfde lot ondergingen. Daarna moesten ook mijn kleren er aan geloven, het ging allemaal zo snel dat ik geen tijd had om een oordeel te vellen over wat er aan het gebeuren was. We waren nog maar twee weken samen en hadden nooit gesproken over seks. Ze wist niet dat ik nog maagd was en ik heb het haar daarna ook nooit kunnen vertellen.

Een kwartier later lagen we naast elkaar op de zetel en keken we verder naar de film. Het voelde raar als ze me daarna aanraakte, ik voelde me vies maar wou het niet laten blijken. Als ik haar kuste ging ze er elke keer helemaal in op en begon ze haar kleren terug uit te doen. Wat ik eigenlijk gewoon wou was haar vasthouden en knuffelen maar dat leek ze niet te begrijpen en ik kon het niet uitdrukken in woorden. Na een paar uur ging ze naar huis. Ik zwaaide haar uit en ruimde mijn kamer op zodat het leek alsof er niets was gebeurd. Dat was slechts schijn, diep vanbinnen zat er een gevoel van schuld, ten opzichte van mezelf maar ook tegenover mijn ouders. Ik heb nooit begrepen waarom dat gevoel daar zat. Die avond wou ik thuis zijn en dicht bij mij familie blijven. Na die dag hebben Margot en ik nog enkele keren sporadisch afgesproken maar het voelde niet meer goed aan.

Mijn eerste keer was dus niet zoals je ziet in Amerikaanse films en series. Soms overvalt iets je zonder dat je er veel vat op hebt. Het leven heeft die neiging van tijd tot tijd. Maar een slechte ervaring is niet noodzakelijk een slecht gegeven. Het heeft er voor gezorgd dat ik daarna heel lang heb nagedacht over intimiteit en grenzen. Ik wil niet nog eens meemaken dat ik me ongemakkelijk voel in een relatie door de snelheid waarmee we elkaar leren kennen. Misschien is het juist door die ervaring dat ik nu zeer open kan communiceren met mensen over seksualiteit. Ik zit momenteel in een uiterst gezonde relatie met iemand waar ik alles tegen zeg, of het nu aangenaam is of iets minder fijn kan zijn om te horen.

George, 18 jaar