Ik word niet snel verliefd. Het gebeurt bijna nooit dat ik iemand oprecht interessant vind. En als er iemand een boontje voor mij heeft, sla ik doorgaans de boot af.

Deze keer is het anders. Nu ben ik verliefd, écht verliefd. Deze vlinders heb ik nog niet eerder gevoeld. Ik ben zelfs zo verliefd, dat ik mijn ex-liefje meteen vergeten was.

Ik ben zó verliefd, dat ik elke dag vroeger opsta om even met haar te kunnen sms’en. Ik ben zo verliefd, dat ik constant over haar praat tegen mijn vrienden. Ik ben zo verliefd, dat ik me niet meer kan concentreren op school. Ik ben zo verliefd, dat ik bereid ben heel wat kilometers te rijden om haar te kunnen zien. Helaas ben ik zo verliefd, op een meisje dat bezet is…

Mijn grote liefde heeft een vriendin, die ze graag ziet en niet kan loslaten. Toch is zij ook verliefd op mij. Dat weet ik gewoon. Ze stuurt me elke dag dat ze me graag ziet, dat ze me mist en dat ze me niet kwijt wil. We hebben ook al eens gekust. En toch kan ze niet kiezen tussen haar huidig lief en mij. Ik vertel haar dagelijks wat ik voor haar voel, en ze blijft steeds zo besluiteloos. Ze praat zo moeilijk over haar gevoelens. Ik weet dat ze me ergens wel graag ziet. Hoe meer tijd er over gaat, hoe moeilijker ik het krijg.

Soms vraag ik me af of ze me aan het lijntje houdt…dan denk ik bij mezelf dat het echt genoeg is geweest en dat ik niet meer met mijn voeten zal laten spelen. Soms beslis ik dat ik alle contact zal verbreken. Maar als ze dan een sms’je stuurt, licht mijn hart op en voel ik me gelukkig diep vanbinnen. Mijn vrienden zeggen me steeds vaker dat ik het contact moet verbreken, want ze zal me alleen maar kwetsen en toch niet voor mij kiezen.

Soms denk ik dat ik een verstandige keuze moet maken en haar moet laten gaan. Maar ik kan het niet. Haar loslaten is nog te vroeg, en wie weet kiest ze op een dag wel voor mij. Ik blijf dus mijn gevoel volgen. En, als ‘hard to get’ echt overrated is, zal ik er op een dag wel genoeg van hebben zeker? 

Liesl, 21 jaar  

Geschreven door Joeska Lievezoons