Alex - Toen de dokter mij vertelde dat ik hiv-positief was, had ik geen twee weken meer te leven. Ik moest onmiddellijk starten met de behandeling. Zo erg was mijn case. Ik was bang en ik had het erg moeilijk. 

Gelukkig werd ik ondersteund door goede professionals.

Gelukkig werd ik ondersteund door goede professionals. Ze stelden mij op mijn gemak en legden mij uit dat een hiv-diagnose geen doodsvonnis meer is. 

Alex aan zee
Ik had mensen nodig die mijn verhaal zouden begrijpen.

Maar ik had ook mensen nodig die mijn verhaal zouden begrijpen. Ik was het beu dat mensen mij in het hokje van 'hiv-persoon' plaatsten. Toen besloot ik tegen die mensen in te gaan, omdat dat niet oké is. Ik dacht: mijn verleden is wat het is, maar ik kan wel mijn toekomst veranderen. 

Het lotgenotenweekend was een grote stap, maar nu ben ik erg dankbaar.

Dat was mijn motivatie om deel te nemen aan een lotgenotenweekend van Sensoa Positief. Het was een grote stap en ik voelde mij erg onzeker. Maar ik ben erg blij dat ik het toch gedaan heb. 

Het is een veilige omgeving waar we kunnen praten over onze moeilijkheden. Ik vertel aan mensen met hiv dat het een goede stap is om andere mensen te ontmoeten. Je kan er een netwerk uitbouwen met mensen die jouw werkelijkheid delen.

Alex in conversatie
Vandaag is Alex een heel andere persoon dan voordien.

Vandaag is Alex een heel andere persoon dan voordien. Ik heb een netwerk dat mij steunt, waaronder hulpverleners en goede vrienden. Als ik een slechte dag heb, kan ik bij hen terecht. 

Ik zeg: laat de slechte dagen niet gaan overheersen. Dan verzeker ik je dat het goedkomt.

Alex behind the scenes

Hulp en steun na een hiv-diagnose

Heb je recent een hiv-diagnose gekregen?

Lees welke eerste stappen jou kunnen helpen.

Bekijk meer info en verhalen over leven met hiv.