Natuurlijk ligt het ook aan het feit dat we al zes jaar samen zijn. De eerste jaren hadden we vaak seks, we experimenteerden erop los, hij had altijd zin en ik eigenlijk ook wel. Dat is geëvolueerd naar minder frequent, minder intens, meer voorspelbaar ook. Dat leek me een normale ontwikkeling, waar ik op zich niet veel vragen bij had. 

Maar de laatste tijd is het anders. Hij is begonnen met een nieuwe job en dat brengt stress met zich mee. ’s Avonds is hij nu bijna altijd moe en als we in bed kruipen wil hij eigenlijk alleen maar slapen. Tijdens de week hebben we haast geen seks meer. Maar zelfs in het weekend als we uitgeslapen zijn, is hij druk bezig en komt het er bijna niet meer van.

Ik moet echt wel aandringen om hem zover te krijgen. En dat ben ik niet gewoon: in mijn vorige relaties, en ook in deze, was het doorgaans de man die initiatief nam. Ik vind het al moeilijk om mij 'aan te bieden' en dan ook nog het deksel op de neus te krijgen. 
 
Ik ben een gezonde vrouw en heb ook zo m’n behoeften. In het begin heb ik een aantal dingen uitgeprobeerd: sexy lingerie, pikante sms’jes sturen overdag, een massage... Geen effect. Het duurt nu al zo’n vier maanden, en ik merk dat ik mijn pogingen om hem te overtuigen stilaan heb gestaakt.

Als ik er met hem over wil babbelen, doet hij er lacherig over of probeert hij van onderwerp te veranderen. Hij vindt dat ik overdrijf. Maar ik heb heimwee naar vroeger en word onzeker door de situatie...
 
Nathalie, 33 jaar