Sven, 29 jaar -  In het begin had ik enkele korte relaties van een paar weken of maanden. Daarna had ik een relatie van anderhalf jaar. Nu ben ik single, maar ik sta open voor een nieuwe relatie.

We leven met een verouderd beeld over relaties: een partner vinden en dat voor de rest van je leven.

Als er bij een losse date een zekere chemie is tijdens de seks, en we vinden met z’n tweeën dat het voor herhaling vatbaar is, dan wordt zo iemand een seksbuddy. Ik heb er momenteel vijf. Sommige van m’n seksbuddy’s hebben een vaste relatie. Ik vind dat geen belemmering.

We leven met een verouderd beeld over relaties: een partner vinden en dat voor de rest van je leven. Ik denk niet dat dit nog strookt met wat er leeft in de maatschappij. Ik weet niet of ik jarenlang zou kunnen trouw zijn. We zullen dat wel zien. Als het ooit gebeurt, dan gebeurt dat. Voor mij hoeft het echter niet. Ik verwacht dat niet van een ander.

Verantwoord druggebruik, dat klinkt als de grootste paradox ter wereld.

Als je drugs wilt gebruiken, vind ik dat je moet weten wat een middel met je doet, welke de effecten zijn. Je moet de risico’s inschatten. Ik informeer me over drugs via het internet. We leven in een maatschappij waar alle informatie zo gemakkelijk beschikbaar is, waarom hier dan geen gebruik van maken? Er zijn ook sites waar je anoniem informatie kan opvragen.

Ik heb wel wat ervaring met druggebruik. Ik weet waar mijn grenzen liggen. Soms ga ik er een beetje over. Maar je kan er ook volledig overgaan en alles aan je laars lappen. Ik vind het belangrijk dat je open bent met de mensen waar je bij bent wanneer je gebruikt. Zo weten ze wat je hebt gepakt. Zo weten ze wat te doen als er iets misloopt.

Portretfoto van Sven
Wat je zelf geeft, krijg je ook terug.

Als ik kerels zie die door gebruik in de problemen zitten ga ik hen helpen. Zo hielp ik eens iemand de trap afgaan omdat al zijn spieren door de GHB aan het samentrekken waren. Iedereen liep maar voorbij. Ik had ook wel door dat hij teveel genomen had, maar dat wil toch niet zeggen dat je hem niet moet helpen. Wat je zelf geeft, krijg je ook terug. Ik zou graag hebben dat iemand mij helpt moest dit mij voorvallen.

Hiv hebben is niet het einde van de wereld

Ik ben op het punt gekomen dat mijn gezondheid mij heel veel waard is. Ik hou mijn gezondheid altijd in het achterhoofd. Ik heb dat lang niet gedaan. Nu wel. Zot doen en living on the edge is fun, maar je bent met je eigen leven bezig. Je eigen leven verdient je eigen respect.

Als ik met een kerel wil seksen, vraag ik hem op de man af of hij positief is. Ik vind dat iets als vragen naar een schoenmaat. Ik vind dat dat zo zou moeten zijn. Voor mij is dat zo. Hiv hebben is niet het einde van de wereld.