Ik ben een meisje van 14 jaar, en heb afgelopen vakantie seks gehad met een jongen.

We hebben het gelukkig veilig gedaan. Ik bleef toen bij hem slapen, we hadden een hele goede band, en ik kende hem al een aantal maanden, maar had hem nog maar 2 keer gezien. Alles verliep onverwacht, maar het deed geen pijn. Het leek wel een droom te zijn, en de volgende morgen toen ik vertrok, stuurde ik hem onderweg een berichtje waarin ik hem de hint gaf dat ik hem wel zag zitten. Maar hij wees me gewoon af, en zei dat het allemaal toch al voorbij was...?!

Ik was bang, en een tijd nadien moest ik ongesteld worden, en dat was dus niet het geval. Ik wist toen met mezelf geen blijf meer. Ik heb het hele verhaal uiteindelijk aan mijn oudere zus gedaan, en zij gaf me de raad het beter niet tegen m'n moeder te zeggen. Maar mijn moeder houdt precies bij op welke dag mijn regels moeten komen, en daarom vroeg zij me waar die bleven. Volgens mij had ze al een vermoeden, maar ik durfde niets te zeggen. Maar ze bleef het altijd maar opnieuw vragen, en dan merkte ze ook aan mij dat er wat scheelde. Ik was echter te bang voor haar reactie, en voor die van mijn stiefvader. Tot ik het niet meer hield, en toen heb ik haar alles uitgelegd: hoelang ik al overtijd was, hoe het gegaan was, met wie enzovoort .. Ze begreep mij, en zei dat ik om een zwangerschapstest moest gaan als ik mijn regels binnen de 5 dagen nog niet had gekregen.

Ik was zo bang, en verdrietig, omdat die jongen mij gewoon niet meer zag staan. Toen ik mijn moed had bijeengeraapt om hem alles te vertellen, wist hij mij te zeggen dat hij een ander meisje had leren kennen. Ik barstte in tranen uit, en heb hem dan ook alles uitgelegd, en hoelang ik overtijd was enzovoort. Hij zei meteen dat ik een test moest gaan halen, en dat alles geheim moest blijven voor mijn ouders. Hij sloeg helemaal in paniek, en zei dat hij alle kosten voor een abortus op hem zou nemen. Die avond ben ik huilend naar mijn moeder gelopen, ik wist met mezelf geen raad meer. Ik voelde me nog meer gebruikt en ik was bang voor wat me te wachten stond.

De volgende dag ben ik naar de apotheker gegaan, en heb de test gedaan. Na vijf minuten wist ik de uitslag, en die was negatief, ik kon het bijna niet geloven! Ik stuurde in een berichtje naar die jongen dat ik gelukkig niet zwanger was, maar het kon hem eigenlijk niets schelen, terwijl dat ik de schrik van mijn leven had meegemaakt! Ik heb besloten om mij niet zo makkelijk meer te laten vangen door die dingen, en door de beloften van die jongens die er toch maar op uit zijn om je te gebruiken.

Maribel, 14 jaar

Geschreven door Seppe Struyf