Maribel, 14 jaar - Afgelopen vakantie heb ik voor het eerst seks gehad met een jongen. Ik bleef toen bij hem slapen, we hadden een hele goede band, en ik kende hem al een aantal maanden. Alles verliep onverwacht, maar het deed geen pijn. Het leek wel een droom te zijn.

Een tijd nadien moest ik ongesteld worden, en dat was dus niet het geval. Ik had bang. We hadden toch een condoom gebruikt? Ik wist met mezelf geen blijf meer. Ik heb het hele verhaal uiteindelijk aan mijn oudere zus gedaan, en zij gaf me de raad het beter niet tegen m'n moeder te zeggen. Mijn moeder merkte op dat ik me 'anders' gedroeg en uiteindelijk hield ik het niet meer. Toen heb ik haar alles uitgelegd: hoelang ik al overtijd was, hoe het gegaan was, met wie enzovoort .. Ze begreep mij, en zei dat ik om een zwangerschapstest moest gaan als ik mijn regels binnen de 5 dagen nog niet had gekregen. Ik was zo bang en verdrietig.

De volgende dag ben ik naar de apotheker gegaan, en heb de test gedaan. Na vijf minuten wist ik de uitslag, en die was negatief, ik kon het bijna niet geloven! Ik stuurde in een berichtje naar die jongen dat ik gelukkig niet zwanger was.