Ik heb momenteel 4 mannen op wie ik kan terugvallen voor seks. Met m'n seksvriendjes neuk ik met condoom.

Geert, 26 jaar - Toen ik 21 was heb ik deelgenomen aan Uit de Kast, een tv-programma waar jonge holebi’s gevolgd werden tijdens hun coming-out. Ik was toen begeleider in de jeugdwerking van een voetbalclub. Voetbal staat nu niet bepaald bekend als een homovriendelijke sport. Meedoen aan het programma was mijn manier om m’n verhaal te vertellen. Ik wilde vermijden dat over mij geroddeld werd. Zo had iedereen meteen de juiste versie.

Zij zien mij als Geert en niet als een homo

Tijdens de opnames vertelde ik mijn ouders en medewerkers en supporters dat ik homo ben. Toen het programma op antenne kwam wist iedereen het. Hier en daar incasseerde ik een kwetsende reactie, maar de meesten reageerden positief. Zij zien mij als Geert en niet als een homo. Voor hen maakt het niet uit of ik homo of hetero ben. Ik ben nog altijd heel tevreden dat ik het op die manier aangepakt heb.

Portretfoto van Geert
Mijn tips als je afspreekt met een seksbuddy
  • Weet wie je wilt en ga voor jouw type man.
  • Zoek iemand waar je je veilig bij voelt.
  • Spreek niet meteen af als je op zoek bent naar een date.
  • Neem je tijd en wees discreet.
  • Vertel niet teveel over jezelf de eerste keer.
  • Weet met wie je het doet en doe het steeds veilig. Dat moet geen afspraak zijn, dat moet vanzelfsprekend zijn.
  • Word niet jaloers, want dan zoek je geen seksvriendje maar iets anders.
  • Je moet er tegen kunnen dat je seks hebt met iemand, die een tijd later seks zal hebben met iemand anders.
  • Geef vertrouwen, dan krijg je het ook.
  • Wees eerlijk over je ervaringen. Vertel gewoon dat je nog nooit met iemand een date hebt gehad. De meesten begrijpen dat wel. Mensen die je uitlachen zijn omhoog gevallen egotrippers, daar moet je geen rekening mee houden.
Uiteindelijk won de nieuwsgierigheid het en zijn we samen naar binnen gegaan.

Ik ben een gesloten persoon en zal tijdens het uitgaan niet snel naar iemand toestappen. Ik heb veel gehad aan een vriend die me onder zijn hoede nam en me verschillende plaatsen liet zien in het gay milieu. We zijn samen naar Gran Canaria geweest. Hij stelde voor om naar een cruising bar te gaan. Eerst wilde ik dat niet, maar uiteindelijk won de nieuwsgierigheid het en zijn we samen gegaan.

Een andere maat heeft me eens meegenomen naar een homosauna. Het beviel me wel en nadien ben ik op internet op zoek gegaan naar andere homosauna’s. Zo leer je zaken kennen. Ik durf nu sneller stappen zetten, iemand een knipoog geven of hem iets te drinken aan te bieden.

Ik kies ervoor om geen vaste relatie te hebben

Ik heb op enkele jaren al wat moois kunnen opbouwen. Ik heb een toffe job en ben tevreden met m’n loon. In mijn vrije tijd ben ik scheidsrechter en elk weekend ben ik bezig met voetbal.

Regelmatig ga ik op stap, naar Red&Blue of La Demence of zo. Ik kies ervoor om nu geen relatie te hebben. Maar als ik iemand zou tegenkomen waar het uitzonderlijk goed mee klikt, dan zou ik ervoor gaan.

Voor mij is het belangrijk dat een seksvriendje single is.

Ik heb op dit moment 4 mannen op wie ik kan terugvallen voor seks. Het zijn er ooit meer geweest, maar ook minder. Als ik zin heb, regel ik een date met een vast seksvriendje. Voor mij is het belangrijk dat een seksvriendje single is. Ik wil niet met iemand in bed liggen en achteraf vrezen dat zijn partner er achter komt. Ik wil geen shit over me heen krijgen. Als ik zie dat een seksvriendje zijn status verandert naar ‘in een relatie’ op Facebook, dan is het voor mij afgelopen.

Portretfoto van Geert
Als we seks willen met elkaar, plannen we dat in

Hoe het begint met een seksbuddy? Meestal met één keer samen te daten. Als het klikt, bespreken we samen of we nog eens zullen daten.

We wisselen GSM-nummers of Facebookprofielen uit. Als we seks willen met elkaar, plannen we dat in. Soms hoor ik een paar weken niets. Dan ineens krijg ik een SMS met de boodschap dat hij wel zin heeft. We bekijken dan samen waar en wanneer we kunnen daten. Als de locatie moeilijk is, spreken we bijvoorbeeld af in een gay sauna. 

Als we elkaar op andere momenten tegenkomen, dan geven we elkaar een knipoog of knikken goeiendag. Anderen hoeven niet te weten wie mijn seksvriendjes zijn.

Soms gebeurt het dat je een seksvriendje graag begint te zien.

Soms gebeurt het dat je een seksvriendje graag begint te zien. Je wil meer dan seks. Na het vrijen wil je hem nog bij jezelf, nog eventjes knuffelen. Als ik gewaar word dat het niet meer alleen voor de seks is en dat we gevoelens voor elkaar krijgen, dan moet het stoppen. Ik wil niet dat we verliefd op elkaar worden omwille van de seks en niet omwille van elkaars persoonlijkheid. 

Ik heb zo al eens iemands nummer geblokkeerd. Enkele maanden nadien deblokkeerde ik zijn nummer, en dan hebben we elkaar terug ontmoet. We zijn iets gaan drinken en hebben het nog eens met elkaar gedaan. Nadien hebben we ervoor gekozen om gewoon vrienden te blijven.

Gaandeweg leer je elkaars seksuele voorkeuren kennen

Het voordeel aan een seksvriendje is dat je van mekaar kan bijleren, zonder dat je verplichtingen hebt. Gaandeweg leer je elkaars seksuele voorkeuren kennen. De ene is onderdanig, de andere dominanter… zo weet je op de duur wel wat je bij wie kan verwachten.

Een date inplannen vind ik ook handig. Zo heb ik het vooruitzicht om een date te hebben, ik hoef dus niet meer op zoek te gaan. Natuurlijk, als ik uitga en iemand ontmoet, sla ik dat niet af, hé.

Geert zit op een stoel
Als hij met mij afspreekt, dan zal hij ook wel met andere kerels afspreken

Met m’n seksvriendjes neuk ik met condoom. We spreken altijd af dat ieder van ons enkele condooms en glijmiddel meebrengt. Als één van ons twee het dan toch vergeet, heeft de andere het bij.

Een vroeger seksvriendje stelde me voor om toch eens zonder condoom te vrijen. Ik vroeg hem dan met wie hij nog allemaal afspreekt. Hij zei dat hij enkel met mij seks had, maar toen heb ik gezegd dat ik dat niet geloof. Als hij met mij afspreekt, dan zal hij ook wel met andere kerels afspreken. Ik zag aan zijn gezichtsuitdrukking dat hij vond dat ik gelijk had.

Als er iets is wat ik niet wil, dan zeg ik dat. Ik verwacht dat ook van anderen. Communiceren is belangrijk. Duidelijkheid en veiligheid zijn de beste afspraken.

Ik ben een heel jaloers type

Ik heb voor mezelf uitgemaakt dat als er ooit een vaste partner komt, mijn avonturen met m’n seksvriendjes stoppen. Ik ben een heel jaloers type. Ik zou het nooit goed vinden moest ik met m’n partner uitgaan en dat die dan ineens wat bezweet vanop het toilet terugkomt en er een gast achter hem aanloopt met een smile tot achter zijn oren.

Ik wou weten hoe een sneltest in z’n werk ging

Ik laat me minstens om het half jaar testen op hiv en soa’s. Ik doe dat bij m’n huisarts. Ik ben ook eens naar het Helpcenter geweest. Uit nieuwsgierigheid, omdat ik wou weten hoe een sneltest in z’n werk ging. Het duurde een half uurtje. In de wachtzaal zag ik ook mensen binnenkomen die de test anoniem willen doen.