Ik vind seksuele gezondheid belangrijk

Ik ben Anton en ben 36 jaar. Mijn vriend Edwin en ik zijn bijna 3 jaar een koppel. We hebben een jaar geleden een woning gekocht en nu wonen we samen met onze 3 katten. Voor onze relatie was ik een tijdje vrijgezel en daarvoor had ik een relatie van 8 jaar.

Ik vind seksuele gezondheid belangrijk. Vandaar dat ik mij graag inzet als vrijwilliger voor Sensoa. Je ziet me regelmatig op de prides en op feesten. We delen dan condooms uit en promoten het testen op hiv en soa’s.

Moest ik hiv of een soa hebben, dan wil ik dat zo snel mogelijk weten

Je regelmatig laten testen vind ik belangrijk. Moest ik hiv of een soa hebben, dan wil ik dat zo snel mogelijk weten. In eerste instantie voor mijn eigen gezondheid, maar ook voor die van mijn partner.

Ik zou het ook jammer vinden moest ik iemand anders besmetten.

Portretfoto Anton
Ik vind het belangrijk om een goeie relatie te hebben met m’n huisarts

Rond m’n 18de vroeg ik voor het eerst aan m’n huisarts om me te testen op hiv. Hij antwoordde dat de vorige test oké was… Hij had me dus getest zonder mijn toestemming. Dat was voor mij het signaal om een andere huisarts te kiezen.

Ik zocht een huisarts in mijn buurt en hoorde bij vrienden en kennissen met welke arts ze goeie ervaringen hadden. Zo ben ik terecht gekomen bij een arts waar het wel mee klikt. Ik vind het belangrijk om een goeie relatie te hebben met m’n huisarts.

Het grote voordeel is dat je het zelfstandig kunt aanpakken

Swab2Know is een gratis hiv-test op speeksel. Het grote voordeel is dat je het zelfstandig kunt aanpakken. Je moet geen afspraak maken bij een huisarts of testcentrum. Je maakt een profiel op de site, krijgt het testpakket thuis met de post, je neemt een speekselstaal, stuurt het terug op, je wacht je resultaten af en klaar.

Toch heb ik altijd wel iets van … stel je voor dat het resultaat positief is. Dan sta je daar alleen hè. Ik zou op dat moment mijn vriend bellen. Ik denk niet dat een positief resultaat mijn leven helemaal zou overhoop gooien. Ik weet genoeg over hiv om te weten dat je ermee kan leven.

Portretfoto van Anton