Besnijden of niet besnijden, is dat tegenwoordig de vraag? Dat de meeste penissen in de VS besneden zijn, heb ik al snel geleerd van Amerikaanse talk shows.

Daar praten ze over besneden versus onbesneden alsof het een presidentieel debat is. Blijkbaar is het er de norm om besneden te zijn, en een onbesneden penis vinden ze onhygiënisch. Wassen ze zich daar soms niet? Belachelijk.

Nu...eerlijk? Ik zie het verschil niet. Mijn vorig vriendje zei me voordat we intiem waren dat hij besneden was. Iets over een te strakke voorhuid die weg moest gesneden worden toen hij een kind was. Hij leek zich er nogal over te schamen, dus ik begon schrik te krijgen van wat me te wachten stond! Toen we er eenmaal aan begonnen, zag ik weinig verschil. Na een lange 'inspectie' werd het me wel duidelijker dat hij inderdaad geen voorhuid had. Eigenlijk denk ik dat het me totaal niet was opgevallen als hij er niets over had gezegd. Serieus, dat al die mensen daar in Amerika hier zó over zagen? Laat die penissen maar gewoon gerust! 

Evi, 20 jaar

Geschreven door Anoukh van de Wiel