’s Ochtends word ik wakker door de zon op mijn gezicht, en direct verschijnt er een lach wanneer ik de vogels hoor fluiten. Wanneer de lente er bijna aankomt, krijg ik altijd zoveel zin om in te natuur te zijn en eendjes te voeren.

Vaak maak ik hier dan ook gebruik van om een romantische picknick te organiseren voor mijn vriendin, wat trouwens een tip is voor iedereen die een goedkope date wilt!

Maar helaas is dit ook de periode van teleurstelling voor mij. Wanneer het zomer begint te worden zijn de mensen rondom mij passioneler dan anders, alsof dit dé tijd is om je voort te planten. Ik zie dan ook ineens veel meer kindjes buiten en vooral veel meer zwangere vrouwen. Dit laatste vind ik dan nog het mooiste om naar te kijken, hét ultieme teken van vruchtbaar zijn.

En dat is nu net wat ik nooit zal zien in mijn eigen relatie. Mijn vriendin en ik zijn al jaren samen en in het prille begin van onze relatie kwam naar boven dat ze geen kinderen zou kunnen baren. Toen was het enkel slecht nieuws voor mij, hoe hartverscheurend het ook was voor haar! En nu, snap ik eindelijk wat zij altijd al heeft gevoeld en draag ik haar verdriet mee. We zijn ons wel bewust van andere opties die er zijn.

Maar dat neemt niet weg dat ik het me toch blijf afvragen, hoe mijn lief er zou uitzien als zwangere vrouw. Het antwoord daarop zal ik nooit weten en de gedachte verdring ik snel want het is té pijnlijk om erover te blijven nadenken. Daarom weet ik dat ik altijd een kinderwens zal blijven hebben. Maar dat is ook oké!

Julien, 24 jaar

Geschreven door Sara Mae