Ik geniet van mijn vrouwelijke seksualiteit, alleen die paar dagen in de maand is het wat minder.

Ik heb wel eens last van PMS, premenstrueel syndroom, of zoals ik het noem: prikkelbaar, mottig, sentimenteel! Even om het taboe te doorbreken. Ja, ik huil als je een koekje in twee breekt omdat het zo zielig is die twee helften van elkaar te scheiden. Ja, ik voel me alsof er een tikkende tijdbom in mijn onderbuik is geplaatst. En dan beginnen de maandstonden pas! Ja, ik spuit extra parfum omdat ik denk dat iedereen mij kan ruiken. Ja, ik kijk achterom omdat ik ervan overtuigd ben dat ik een bloedspoor achterlaat.

Maandverband inleggen lukt nooit perfect: altijd zit er wel een hoekje scheef. Een tampon krijg ik al helemaal niet in, ik zal wel niet ontspannen genoeg zijn. Vind je 't gek? Ja, als je ’t nog niet gemerkt hebt, ik overdrijf ook enorm veel als ik mijn maandstonden heb. Uiteindelijk is het zo erg nog niet.

Hun regelmaat zint me wel. Ik zou het erger vinden als ze niet komen! Bovendien geven ze me een excuus om even op mezelf te zijn en me ongestoord te goed te doen aan tekenfilms en chocolade. Bambi, ik kom eraan!

Sophie, 16 jaar

 

Geschreven door Idelies Philips