Vroeger dacht ik dat make-up seks alleen een manier was van vrouwen om wat extra emotie de slaapkamer binnen te brengen.

Hoe kan seks nu in godsnaam helpen om een ruzie op te lossen? En seks heb je toch niet om te 'vieren' dat je geen ruzie meer hebt?

Onlangs heb ik echter een aantal dagen ruzie gehad met mijn vriendin over iets banaal. Ze had achter mijn rug afgesproken met een ex van haar. Op zich heb ik daar geen probleem mee, maar ze had het me niet verteld. "Je zou er toch maar over zagen en jaloers zijn!", riep ze.

Toen we het hadden bijgelegd, hebben we onmiddellijk seks gehad. De seks was niet aangenamer of spannender als anders. Het betekende wel meer voor mij. Ik had terug het gevoel dat alles helemaal in orde was. Want ze zou toch niet met mij in bed duiken als ze zich niet helemaal terug goed voelde?

Misschien is dat wel het 'geheim' van make-up seks: je hebt allebei weer het gevoel dat je samen hoort. Het kan natuurlijk ook gewoon fijner zijn omdat je tijdens de ruzie enkel jezelf hebt gehad ...

Stijn, 28 jaar