Ik dacht altijd dat borsten symmetrisch moesten zijn, maar dat is niet waar.

Tijdens het passen van bikini's, voelde ik me gefrustreerd over hoe slecht de cups rond mijn borsten pasten. Als het topje voor de linkerborst paste, floepte de rechterborst er sowieso uit. Was het voor de rechterborst perfect, dan zat de linkerborst er veel te losjes bij.

Ik vroeg aan mijn vriend of het hem ooit was opgevallen dat mijn borsten asymmetrisch zijn. Hij aarzelde geen seconde: blijkbaar is mijn rechterborst zijn favoriet. Het valt dus op.

Geen enkele boezem is helemaal symmetrisch

Ik zocht op het internet naar trefwoorden als “one bigger than the other”, blijkbaar zijn teelballen ook niet altijd even groot! En ik bestudeerde met grote interesse naar de boezems van mijn vriendinnen. Tot een van mijn vriendinnen plots voeg: "Waarom zit jij nu heel de tijd naar mijn borsten te staren?"

Ik legde mijn probleem uit en iedereen begon te schaterlachen. "Je ogen zijn toch ook niet exact even groot! Da’s maar normaal." Geen enkele boezem is dus helemaal symmetrisch.

De meisjes vonden het ook geweldig toen ik vroeg of zij al hadden gehoord dat bij mannen één bal groter is dan de ander.

Joyce, 23 jaar

Meer weten over borsten en hoe die kunnen verschillen?

Geschreven door Anoukh van de Wiel