Ik weet niet zeker hoe ik mij voel. Ofwel ben ik woedend ofwel schaam ik mij kapot. Een bizarre combinatie, ik weet het.

Enkele weken geleden had ik een one-nightstand. Een heel goede. Echt waar, ik heb geen klachten. Het was gezellig voor ons alle twee. In feite, het was zo gezellig, dat ik er serieus over aan het nadenken was om er een two-nightstand van te maken. Dat is perfect mogelijk, toch?

Vorige week ben ik dus opnieuw met hem beginnen praten op Facebook. Het was een gewoon casual gesprekje, maar van het een kwam het ander en uiteindelijk nodigde ik hem nog eens uit. We zochten een dag uit die ons beiden goed uitkwam en ik was al helemaal enthousiast. Toen zei hij: ‘Zeg, zou je tegen de volgende keer iets kunnen doen voor mij?’

Ik werd al wat zenuwachtig van die vraag, maar vroeg hem natuurlijk wat het was. ‘Kan je je daar beneden eens grondig scheren?’ Mijn goesting was meteen over.

Toch kon ik het niet laten om hem te vragen waarom hij dat nodig vond. Had hij zich de vorige keer dan zo gestoord aan mijn schaamhaar? Ik had beter het gesprek meteen afgerond. Het doet namelijk niemand goed om te moeten lezen dat schaamhaar ‘toch echt vies’ is en dat je one-nightstand ‘verschrikkelijk geschrokken’ is van al dat haar.

Needless to say, het is geen two-nightstand geworden en ik heb er spijt van dat ik terug met hem ben beginnen praten. Het enige dat ik eraan overgehouden heb, zijn tegenstrijdige gevoelens.

Lisa, 20 jaar

Geschreven door Ann Dehoucke